5. ETAP VİZYON PROJESİ START ALDI

5. Etap vizyon projesi start aldı

Batman Belediyesi, Ahmed Arif Vizyon Bulvar Projesi’nin devamı olan Özgürlük Bulvarı 5. Etap Vizyon Bulvar Projesi lansmanı Vali Canalp tarafından yapıldı.
 
 
 
 
Batman Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü karşısında yapılan lansman programına Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, belediye birim müdürleri ile belediye personeli katıldı.
 
 
65 PROJE DEVAM EDİYOR…
 
Vali Canalp, Batman Belediyesi olarak 90 proje tamamladıklarını, 65 projenin devam ettiğini 38’inin de planlanan proje olduğunu söyledi. 5. Etap Özgürlük Bulvarı Vizyon Projesi hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Canalp, bu bulvarın Ahmet Arif ve Barış Bulvarı’nın devamı olduğunu ifade ederek, kentin giriş güzergahına estetik katmak ve aynı zamanda ana arterlere bağlanan 2900 metre uzunluğundaki bu yolda trafiğin tıkandığı merkezi noktaların sirkülasyonuna çözüm sağlayacağını söyledi.
 
 
5. Etap Özgürlük Bulvarı Vizyon Projesi kapsamında; 1970’li yıllarda yapılan ve sürekli arızalanan 2500 metre uzunluğunda DN500 çapında olan asbestli içme suyu borusu HDPE boru ile değiştirilecek. 1700 metre uzunluğunda DN1000 çapında yağmur suyu şebekesi ve yağmur suyu mazgalları yapılacak. 4 dönel kavşak sinyalizasyon ve 2 kavşağa havuz fıskiye sistemi yapılacak. 1200 yeni ağaç, çalı ve çimlendirme, 360 yeni led aydınlatma direğinin dikileceği alanda, 50.000 metrekarelik yol asfaltlanıp, 23.000 metrekare kaldırım bazalt taşı ile döşenip, 20.000 metre bazalt bordür yapılacağı belirtildi.
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler