6. KİTAP FUARI KONUKLARLA SÖYLEŞİLER VE EĞLENCE DOLU

6. KİTAP FUARI DEĞERLİ KONUKLARLA SÖYLEŞİLER VE EĞLENCE DOLU ÇOCUK ETKİNLİKLERİYLE DEVAM EDİYOR

6. Batman Kitap Fuarı & Kültür Sanat Festivali, birbirinden değerli konuklarla söyleşiler ve çocuklar için eğlenceli etkinliklerle devam ediyor.
 
“KİTAP BİZLERİ TÜM KÖTÜLÜKLERDEN ARINDIRIR”
 
 
Batman’a 5. kez geldiğini ifade eden şair ve yazar Ali Emre, Batmanlı sevenleriyle bir araya geldi.
 
Ortaokul yaşlarında iken hediye edilen bir kitabın hayatını olumlu yönde değiştirdiğini ifade eden Şair ve Yazar Ali Emre, günümüz gençlerinin televizyonlarda maç izleyerek, cep telefonlarıyla ilgilenerek en güzel ve verimli çağlarındaki zamanlarını değersizleştirdiğini söyledi.
 
Gençlerin; kültürel, sanatsal etkinliklerle ilgilenmesini, bu tür etkinliklerin ufuklarını aydınlatacağını belirten şair ve yazar Emre: “Kitap okuyun. Fuarlarda bulunan, kültürel etkinliklerin, şairin, romanın konuşulduğu yerlerde bulunmaya çalışın. Kitap bizleri tüm kötülüklerden arındırır” şeklinde konuştu.
 
 
 
“TARİHİNİZİ OKUYUN VE SAHİP ÇIKIN!”
 
 
Batman 6. Kitap Fuarı & Kültür ve Sanat Festivali’nin 7. günkü konuğu; Gezi Yazarı, İlahiyatçı ve Tarihçi İhsan Süreyya Sırma’ydı. Sırma Batmanlılara verdiği sohbet havasındaki konferansta gençlere altın niteliğinde tavsiyelerde bulundu ve ekledi: “Tarihinizi okuyun ve sahip çıkın!”
 
Devletlerin güçlü olmasında en büyük rolünün çalışmak olduğunu dile getiren İhsan Süreyya Sırma, gençlere önemli nasihatlerde bulundu.
 
“DÜNYADA TÜRKİYE GİBİ BAŞKA BİR ÜLKE YOK!”
 
 
Batman 6. Kitap Fuarı & Kültür ve Sanat Festivali’nin bir diğer konuğu; Araştırmacı Yazar, Akademisyen Tarih Profesörü Tufan Gündüz’dü.
 
Gençlerden gelen soruları da yanıtlayan Gündüz, gençlere bir de tavsiyede bulundu ve ekledi: “Dünyada Türkiye gibi başka bir ülke yok!”
 
Yetişkin, çocuk ve üniversitede tarih okuyan öğrencilerle bir araya geldiği söyleşideki konuşmasında Gündüz, Cumhuriyet Türkiye’sinden günümüze kadarki sürecin mukayesesini yaparak değerlendirmede bulundu. Bugüne kadar 25 kitap yazdığını kaydeden Prof. Dr. Gündüz, gençlerin cesaretlendirilmesi gerektiğini, onları motive ederek ülkelerine hizmet etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.
 
RAFADAN TAYFA, ÇOCUKLARI GÜLMEKTEN KIRDI GEÇİRDİ
 
 
Gündüz farklı gece farklı etkinliklerin düzenlendiği ve 7'den 77'ye her kesime hitap eden fuar etkinliklerinde çocuklar kadar ebeveynleri eğleniyor.
 
Tüm hızıyla devam kitap fuarının konukları Rafadan Tayfa ekibi oldu. Miniklerin olduğu kadar büyüklerin de ilgiyle izlediği ‘Rafadan Tayfa’nın maskot ekibi, fuar alanını dolduran yüzlerce hayranıyla bir araya gelerek coşku dolu saatler yaşattı.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler