“AHİLİK AHLAKI İLE TİCARET YAPALIM ”

BESO Başkanı Çiftçi “Ahilik ahlakı ile ticaret yapalım”

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Ahilik haftası münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, esnaflara ahilik ahlakıyla ticaret yapmaları konularında öneri ve tavsiyelerde bulundu.
 
 
“Ahilik ahlakı ile ticaret yapalım”
 
Başkan Çiftçi’nin mesajında Ahilik ahlakı, kardeşlik ahlakı gibi yardımlaşarak ticaret yapılırsa toplumsal olarak sıkıntılardan kurtulacağını böylelikle zincirleme olarak ticaretin daha iyi olacağını şehrin ve memleketin de çok daha iyi noktalara geleceğinin vurgusu yapıldı. Başkan Çiftçi, “Ahilik kültürü bizi biz yapan değerlerden birisidir. Ahilik, esnaf arasındaki dayanışmayı, esnafın gelişimini anlatan bir öğretidir. Şu an yaşadığımız sıkıntıların çoğunun temelinde belki de bu Ahilik kültür ve düsturundaki kurallara uymamak geliyor. Bu tamamen bir ahlak öğretisi. O yönüyle oradaki dürüstlük, paylaşma, hoşgörü, sevgi, işinde müşteriyi aldatmadan işini düzgün yapmak, zorda olana yardım etmektir. Esnaflarımız ve tüccarlara sesleniyorum gelin hepimiz işimize dört el ile sarılalım, yardımlaşarak mevcut sıkıntılardan kurtulalım böylelikle sıkıntıların hepsi bitmeyebilir ama inanıyorum ki bayağı azalacaktır” dedi.
 
“İŞ YERLERİMİZİ ERKENDEN AÇALIM”
 
Başkan Çiftçi, iş yerlerinin geç saatlerden açılmaması konusunda uyarıda bulunarak iş yerlerinin erken açılmasının bereketli olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, “İş yerlerimize iyi sahip çıkmamız gerekiyor. En önemlisi ilimizin en büyük sorunu olarak gördüğüm iş yerlerinin geç açılması konusudur. Sabahları iş yerlerimizi geç açmayı bırakalım ve erkenden iş yerlerimizi açalım. Erkenden iş yerimizi açsak iş olmaz diyenler çok fazladır ama yine de biz erkenden işimizin başında olalım ve günümüzü de bereketlendirelim. Müşterilerimize veli nimet olarak bakarak hizmet kalitemizi arttıralım ve bunun karşılığında ticaretimizin daha iyi noktalara geleceğini unutmayalım. Kurumsal olarak çalışmaya gayret edelim. Kısacası biz esnafın üstüne düşen önemli görevlerin bunlar olduğunu hatırlatarak ahiliğin tekrardan önemine vurgu yapmak istedim. Bunun dışında hükümetten de beklentimiz girdi maliyetlerini düşürecek adımların atılmasının yanında elektrik, vergi, yakıt ve sigorta primleri vs. gereken kolaylıkları sağlamasıdır” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler