Aile hekimlerinden ‘Süresiz Çarşamba’ eylemi

Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) çalışanları, vergi oranı üst sınırı yüzde 15 olana dek her Çarşamba günü süresiz eylemde bulunmaya devam ediyorlar.

‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemleri bütün aile sağlığı merkezlerinde 21 Şubat 2024 tarihinden itibaren başlamıştı. SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası, ‘Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor’ şiarı ile SES Batman Şube binasında basın açıklaması düzenledi.
 
“EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK”
 
Basın açıklamasını okuyan SES Batman Şube Başkanı Cihan Tüzün, “Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve TTB AHEK ile birlikte hazırladığımız eylem programı ile ASM çalışanları üzerindeki vergi yükü ve emek sömürüsüne karşı mücadelede kararlı olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Vergi adaletinin temel amacı, vergi yükünün yurttaşlar arasında geliri ve insanca yaşam giderleri temel alınarak hak kaybı yaratmadan adaletli ve eşit olarak dağıtılmasıdır. Ancak ekonomik krizle birlikte ücretli çalışanların üzerindeki vergi yükü ve temel ihtiyaçlar üzerinden alınan dolaylı vergilerin oranı giderek daha fazla artırılmış, çalışanların üzerine eklenen yük dayanılmaz hale gelmiştir. Amacımız vergide adalet ve sabit yüzde 15 vergi. ASM çalışanlarından haksız ve adaletsiz bir şekilde kesilen vergi uygulamasından vazgeçilene dek, kesintilerin yıl içinde sabit kalması ve vergi kesinti oranının en fazla yüzde 15 ile sınırlanması gerçekleşinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler