BAĞDU VEFATININ YIL DÖNÜMÜNDE SEVENLERİ TARAFINDAN ANILDI

ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU VEFATININ YIL DÖNÜMÜNDE SEVENLERİ TARAFINDAN ANILDI

Batman'da, Şeyh Süleyman Bağdu, vefatının 18. yılında Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyü Kanireva Zilan Türbesinde binlerce kişi tarafından anıldı.
 
18 Yıldır ebediyete intikal eden bölgenin ileri gelen Şeyhlerinden Süleyman Bağdu,18. ölüm yıldönümünde Türkiye'nin bir çok ili ve yurt dışından gelen müritleri tarafından anıldı.
 
 
Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyündeki Zilan türbesinde  Şeyh Süleyman Bağdu'nun ruhuna okunan Mevlit'ten sonra binlerce kişi 2 kilometrelik yer sofrasında ağırlandı. Her yıl yapılan Şeyh Süleyman Bağdu'yu anma etkinliğinde bu yıl da onlarca kurban kesilerek misafirlere  ikram edildi. Misafirlerini yer sofrasında ağırladıktan sonra  misafirlerini yolcu edeceklerini belirten Şeyh Selman Bağdu, "Rahmetli babamın ebedi hayata intikal   edişinin 18. yıldönümü olan sene-i devriyesini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Mevlid-i Şeriflerimizi okuduk ve  birazdan mevlit yemeği verip misafirlerimizi güzel bir şekilde uğurlayacağız inşallah.Karadeniz bölgesinden, Ege'den, İç Anadolu bölgesinden, yurtdışından misafirlerimiz geldi. Yaklaşık 2-3 bine yakın misafirimiz alandalar. Tabii olumsuz hava şartları da vardı, biraz hava trafiğine takılanlar da oldu. Sizin nezdinizde  gelenlere de gelmeyenlere de çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler