BAŞARAN'IN AKIBETİ SORULDU

BAŞARAN'IN AKIBETİ SORULDU

Batman’da kayıp yakınları 523’üncü haftadaki eylemlerini Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde yaptı. 
 
İHD Şube yöneticileri, kayıp yakınları ile bir araya geldi. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın 23 Mart 1993 tarihinde katledilen babası Abdurrahman Acar’ın faillerini sordu. Başaran ile birlikte Milletvekili Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, HDP İl Örgütü ve Barış Anneleri’nin de katıldığı eylemde faili meçhul cinayetlerde öldürülen ve kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı. HDP’li vekil Ayşe Acar Başaran’ın 1993 yılında katledilen babası Abdurrahman Acar’ın failleri soruldu. İHD şube yöneticisi Ahmet Şiray, kayıpların akıbetinin açıklanmasını istediklerini belirterek, “Abdurrahman Acar’ın katledilmesinin üzerinden 29 yıl geçti hala faili bulunamadı.
Ceza dosyasının zaman aşımına uğraması üzerine dosya Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmiştir. Yıllardır bu alanlardan ayrılacağımız günün hayaliyle eşit yurttaşlık temelinde, insana yaraşır, barış ve huzurlu bir ülkede uyanmayı arzuluyoruz.
 
Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Hakikatten ve haklılığımızdan aldığımız meşruiyetle susmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler