Batman Üniversitesi Gafarzade'yi Andı

Batman Üniversitesi Gafarzade'yi Andı

Üniversite'de Merhum Gafarzade’nin 50. Yaş Günü Kutlaması ve Azeri Şarkıları Etkinliği Düzenlendi

 

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen Merhum Doç. Dr. Seyran GAFARZADE’nin50. Yaş Günü Kutlaması ve Azeri Şarkıları etkinliği Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlendi.

 

Dr. Öğretim Üyesi İlhami Kaya ve GSF Öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulan Merhum Doç. Dr. Seyran GAFARZADE’nin 50. Yaş Günü Kutlaması ve Azeri Şarkıları etkinliği’ne Rektörümüz Prof Dr. Aydın Durmuş, Merhum Doç. Dr. Seyran Gafarzade’nin annesi, sınıf arkadaşları, Üniversitemiz akademisyen ve öğrencileri katıldı.

 

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektörümüz Durmuş, “Bir kardeşimizi kaybetmenin acısını ilk günkü gibi yaşıyoruz. Hastanede Merhumu ziyarete gittiğimde moral bulsun diye doçentlik belgesini de götürmüştük. Kendisine takdim edecektik. Ancak şuuru kapalıydı. Orda kendisini gördüğümde şunu düşündüm. İnsanın gerçekten kısacık bir ömrü var. Hiçbir şey insanın kendisini üzmesine değmez. Dünya fanidir ve her şey geçicidir. Hocamız sevdiğimiz değerli bir insandı. Demek ki yaratan onu bizden daha çok seviyordu ki yanına aldı. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine ve geride kalan dostlarına sabırlar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Seyran Gafarzade’nin anısına düzenlenen etkinlikte Gafarzade’nin annesi de piyonun başına geçerek, oğlunun anısına birkaç Azerice eser icra etti.

 

Daha sonra Merhumun çalışama arkadaşlarından Dr. Öğretim Üyesi İlhami Kaya ve GSF öğrencileri Azerice eserler icra ederek, Merhum Gafarzade’yi 50. Yaş gününde andı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler