Batmanda ev fiyatları tavan yaptı

Batmanda ev fiyatları tavan yaptı

Batman 'da son dönemlerde imar alanlarının dolması ve koronavirüs nedeniyle üretimin düşmesiyle beraber ev fiyatları tavan yaptı. Yatırımcılar normalleşme süresinin başlamasıyla yatırımın yeni yapılması için imar alanlarının açılması talebinde bulundu.
 
İmar alanlarının dolması ve korona virüs süreci nedeni ile inşaat alanında oluşan yavaşlama, ev fiyatlarının artmasına neden oldu.
İmar alanlarının dolması ve korona virüs süreci nedeni ile inşaat alanında oluşan yavaşlama, ev fiyatlarının artmasına neden oldu.
 
Batman ’ın hızla geliştiği için her yıl 10 bin konuta ihtiyaç duyuluyor Emlakçılar , kentte istihdamın en yüksek olduğu alanın inşaat sektörü olduğunu dile getirerek normalleşme süresini fırsata çevirmek için imarların açılması konusunda çağrıda bulundular .
 
Çoğu emlakçı , “Batman her yıl hızla büyüyen ve  binlerce  konuta ihtiyacı olan bir şehir, son dönemlerde üretim yapılamadı ve bu üretimin yapılamamasının sebebi ekonomik kriz ile beraber yaşadığımız pandemi sürecinden imalat Batman ’da çok alt seviyede seyrediyor. İmalat ve üretim olmayınca konut ihtiyacı arttı, buradan belediye ve devletimizden bir ricamız var, arazimiz geniş ve güzel buda yapıma elverişli bir arazi. Zeminimizin kayalık olması çok rahat bir şekilde müteahhitler iş alanı istihdam edebilir.
 
“Ev fiyatları Batman ’da yerleşim yerlerinden Tılmerç Mahallesinde yapılan konutlar ile Gültepe’de  yapılan konutlarda fiyatlar değede giderken . Gültepe ’de bu rakamlar çok daha yüksek, 2 1 daireler 250-300 bin bandında.öte yandan 3+1 daireler 350 ile 450 tl arasında değişiyor öte yandan şehrin üniversite yolu üzerindeki yeni yapılan binalarda konut fiyatları son üç ayda 50 tl kil bir yükseliş gösterdi .210 bin TL’ye satılan konutlar şuanki itibarı ile 250-290 bin tl arasında alıcı buluyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler