Batman’da meslek edindirme kurs duyurusu

Batman’da 5 projeyle 75 kişiye yönelik meslek edindirme kurslarının düzenleneceği bildirildi.

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Batman Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ve Batman Belediye Başkanlığıyla işbirliği ile 75 kişiye yönelik meslek edindirme kursları düzenleneceğini duyurdu.

Konuyla ilgili İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, mesleki eğitim kursları kapsamında Batman İŞKUR aracılığıyla bu yılda meslek edindirme programlarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Bu kapsamda Batman Belediye Başkanlığı, Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle Takı Yapımı, Çocuk Giysileri Dikimi, Saç Bakımı ve Yapımı, Yöresel Kilim Dokuma ve Kadın Giysileri Dikimi meslekleri dalında 5 proje için protokol imzalanmış olup; işbirliği halinde yapılacak olan kurslardan 75 vatandaşımızın faydalanması planlanmaktadır. Meslek Edindirme Kurslarına katılmak isteyen vatandaşlarımızın İŞKUR İl Müdürlüğüne şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir.” denildi.

Açıklamada, kurslara başvurmak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler şöyle sıralandı: “Mesleki eğitim kurslarına başvuru yapabilmek ve bu kurslardan yararlanabilmek için; kuruma kayıtlı işsiz olmak,15 yaşını tamamlamış olmak, yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak, işverenin aradığı özel şartları taşımak, iş ve meslek danışmanının uygun görüşüne sahip olmak ve emekli olmamak. Çocuk Üst Giysileri Dikimi 18.06.2017, Kadın Giysileri Dikim Elemanı 20.06.2017, Takı İmalatçısı 18.06.2017, Yöresel Kilim Dokuyucusu 19.06.2017 ve Saç Bakım ve Yapımcısı 18.06.2017 son başvuru tarihleridir.” 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler