BATMANLI ŞEKER'İN ŞİİR KİTABI ÇIKTI

Şair Şeker’den ‘Üç heceli gece’ şiir kitabı

Batman’da bir kamu kurumunda çalışan Batmanlı hemşerimiz Nejdet Şeker’in 25 yıllık birikimiyle kaleme aldığı “Üç Heceli Gece” isimli şiir kitabı okuyucularla buluştu. Şairin çıkardığı 36 şiir ve 1 denemeden oluşan 72 sayfalık şiir kitabı, bütün online kitap platformlarında yerini aldı.
 
 
“ŞİİR PEŞİNİZDEN GELİYOR”
 
25 Yıldır şiir yazdığını belirten 41 yaşındaki şair Nejdet Şeker, “Her şiirin bir sahibi var, her sahibin de bir değeri var” diyerek, şiiri ve şiiri yazanın hakkını en güzel şekilde teslim ediyor. Bütün insanların kendi hayatlarında dönüm noktalarının olduğunu belirten şair Nejdet Şeker, “Hayatınızın belli başlı dönemlerinde kendinizi bulma çabası sarfederken farklı bir arayış içine girebiliyorsunuz. Haliyle, bunları ifade etmek isterken yazı yazabilir, şiir, deneme yazabilir; resim çizebilir, fotoğraf çekebilirsiniz. Bu tamamen kendi hayatına odaklı bir yansıma olarak düşünülür. Ben de 25 yıl önce hayatımdaki gelişmelere karşılık yapabileceğim ne var diye düşünürken, bir yandan da kendimi bulma çabası içerisindeyken bir anda kendimi şiir yazarken buldum. Haliyle bu hep devam etti. Ara ara yaşanmışlıkları ertelemek adına şiire ara verdim. Tabii şiire ara vermek yazmayı bırakmak anlamına gelmiyor. Siz yazmaya ara verseniz bile, şiir peşinizden geliyor. Mesela siz fotoğraf çekmeyi bıraksanız bile, o tutku bir yerde sizi yakalayıp kendini hatırlatıyor. Şiir yazmam da o şekilde başladı” dedi.
 
 
“BANA GÖRE ŞİİRİN KARŞILIĞI, İNSAN..”
 
Şiirin karşılığını “insan” olarak tarif eden Şeker, “Şiirlerimde sürekli insanı, insanın duygularını, yapmak istediği,  yaşamak istediği ya da yaşadığı şeyleri yazmaya çalıştım. Tabi kendi yaşanmışlıklarımla da doğru orantılı olacak şekilde, kurgulamadan yazdım. Zaten kitapta kurgu olacak hiçbir cümle yok. Tamamen yaşanılan, yaşanılmak istenen, başkaların yaşadığı ya da yaşamak istediği şeyleri içeriyor” dedi.
 
“DUYGULARI HARMANLAYIP ŞİİRLERİME YANSITTIM”
 
Şiirlerinde genel olarak insanları anlattığına dikkat çeken Şeker, “İnsanın içindeki duyguları harmanlayarak şiirlerime yansıttım. Şiirlerimde aşk var, sevgi var, Çocuk cinayeti var, kadın cinayeti var, kadının maruz kaldığı baskının sonucuna yönelik şiir ve Toplumdaki baskı ve korku kültürünü anlatan şiir var. Tabii okuyucu kendine göre nasıl değerlendirir bu tarafını ona bırakıyorum. Ya da, orada kendinden ne bulur, biraz da o önemli benim için. Sonuçta ben yazdım ama duyguyu okuyucu yakalayabilecek mi, önemli olan budur” diye konuştu. Yani okuyucudan alacağınız geri dönüşüm önemli oluyor.
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler