BATMANLI YAZARDAN YENİ ROMAN

Batmanlı yazar Sadullah Aydın'dan yeni roman

Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20’ye yakın eserle tanınan Batmanlı yazar Sadullah Aydın’ın farklı bir formatla kaleme aldığı yeni romanı raflarda yerini aldı.
 
Yazdığı siyer, islam tarihi, öykü ve roman kitapları ile tanınan Batmanlı yazar Sadullah Aydın, farklı bir tarzda yazdığı yeni bir romanla okuyucusuyla tekrar buluştu. İslami şahsiyetler ve Kur’an kıssalarını ele aldığı romanlarının ardından yazar, bu kez kurgu bir roman kalem aldı: Prens ve Ölüm.
 
Kitabın arka kapağında eser şu sözlerle tanıtılıyor: “Sadullah Aydın bu defa farklı bir formatla okuyucusunun karşısına çıkıyor. “Prens ve Ölüm” bir arayış romanı… Ölüm gerçeğiyle karşılaştıktan sonra sonsuzluk arayışına giren Prens Kalyan’ın heyecan dolu bu serüvenine tanık olmamız için bizleri binlerce yıl öncesine götürüyor Sadullah Aydın… Hindistan’ın gür ormanlarının içinde, sarp dağların arasında, gürül gürül akan bir nehrin kenarında kurulmuş, cennetten bir köşeyi andıran Diya Kentinin biricik prensinin hayatını anlamlandırmak, sonsuzluğa ulaşmak için çıktığı yolculukta onunla arkadaş olacak, Allah’ı bulma arayışında onunla birlikte heyecanlanacak, coşku dolu anlar yaşayacaksınız…”
 
PRENS VE ÖLÜM: BİR GENÇLİK VE ARAYIŞ ROMANI
Yeni kitabında okuyucusunu binlerce yıl öncesine götüren Aydın, bir prensin sonsuzluğa yolculuğunu ele alıyor. Prens ve Ölüm, bir gençlik ve arayış romanı. Ahiret ve ölüm olgusunun işlendiği roman, gençlerin ilgisini çekecek bir tarza sahip. Yazar, bu kitabı yazma sebebi ile ilgili olarak, “Maalesef son yıllarda genç nesillerde ahiret bilinci son derece zayıflamış durumda. Ölüm ve ötesi ile ilgili son derece ilgisiz bir gençlik var. Gençlere ahiret bilincini aşılama, ölüm ve ötesini sorgulamak için bu tarzı seçtim. Güzel ve akıcı bir kurgunun ortaya çıktığına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Güçlü tasvirleri ile tanınan Aydın, bu eserinde de bu özelliğini kullanmış ve sanatsal yönü ağır basan bir eser ortaya çıkarmış. Olay örgüsünü son derece canlı ve maceralı bir şekilde kullanan yazar, gençlerin keyifle okuyacağı bir eser ortaya çıktığı için kendisinin de heyecan duyduğunu söyledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler