BATMANLILAR SIFIR ATIK KONUSUNDA OLDUKÇA DUYARLI

BATMANLILAR SIFIR ATIK KONUSUNDA OLDUKÇA DUYARLI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ Batman’da yaygınlaştırılıyor.
 
Yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle büyük çalışmalara imza atan Batman Belediyesi, atıkların geri kazanımının sağlanması ve kente katma değer kazandırmak için Batman’ın farklı noktalarına geri dönüşüm kutuları yerleştiriyor.
 
Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Sıfır Atık Projesi kapsamında geri kazanabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile ilgili kentin 4 farklı noktasına 7 farklı atığın aynı anda atılabileceği (Kâğıt Atıklar, Plastik Atıklar, Cam Atıklar, Metal Atıklar, Elektrikli ve Elektronik Atıklar, Bitkisel Atık Yağ ve Atık Piller) mobil atık kutusu yerleştirdi.
 
Batmanlıların geri dönüşen atıklara her geçen gün hassasiyetin artığını, vatandaşların her geçen gün bilinçlendiğini ifade eden Batman Belediyesi: “Okullarda yaptığımız çalışmalarda öğrencilere hangi atığı hangi kutuya atmaları konusunda bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bunun geri dönüşünün sağlanması bizleri mutlu ediyor. Öğrencilerimizin yanı sıra vatandaşlarımız da atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda oldukça duyarlı. Hangi ürünü hangi kutuya atmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Örneğin bir metali kağıt bölümüne atmıyorlar. Bir cam şişeyi gıda atığı bölümüne atmıyorlar” ifadelerinde bulundu.
 
Kutuların Batman geneline yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler