BATSO Tekstil Temsilcilerini Ağırladı

BATSO Tekstil Temsilcilerini Ağırladı

BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir DEMİR başkanlığındaki Tekstil İstişare toplantısına Bölgedeki Ticaret Odaları, Toplantıya Mardin TSO Başkanı Hatip ÇELİK, Diyarbakır TSO Yön. Kur. Üyesi Çetin ALSAÇ, Batman Tekstil ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Halil YAŞAR ve Batman Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ömer Faruk ERTUĞRUL ve çevre illerin Tekstil Dernek Başkanları katılım sağladı.
 
 
42 BİN İSTİHDAM VAR
 
BATSO Başkanı Abdulkadir DEMİR toplantının açılış konuşmasında; “Bütün sektörler bizler için önemlidir fakat Tekstilin yeri ve önemi şahsım için her zaman ayrıdır.
 
 
Tekstil sektöründe 42 bin kişi istidam edilmektedir. Bu toplantıyı Tekstil toplantısından ziyade bir Çalıştay olarak kabul ediyoruz. Şuan burada bulanan tüm tekstil firma yetkililerinin konuşmasını dinleyip tüm sorunların bize aktarılmasını istiyoruz.” Dedi.
 
ÜRETİM VE İSTİHDAM İÇİN TEDBİR ALINSIN
 
TEKSİAD Başkanı Halil Yaşar ise talepleri arasında “Artan maliyetler karşısında, üretici ve sanayiciye enerji indirimi sağlanması, Üretici ve Sanayiciye düşük faizli kredi desteği sunulması, vergi yükünün hafifletilmesi, Mevcut firmaların üretimini yapabilmesi ve istihdamı yürütebilmesi açısından gerekli tedbirlerin alınması ve Batman ilimizde Tekstil Cazibe Merkezi kurulması” yer aldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler