BORCU OLANLARA YAPILANDIRMA FIRSATI

Yapılandırma Fırsatı Başladı

Batman Defterdarlığından yapılan duyuruda, bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 7440 sayılı Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.
 
Konu İle İlgili Batman Defterdarlığından yapılan açıklamada, “Kısaca belirtmek gerekirse Yapılandırma Kanunuyla; Vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azalacak, -Borçlar taksitler halinde ödenebilecek, Vergiler, vergi cezaları, idari para cezaları ve ecrimisillerle ilgili ihtilaflar sonlandırılacak. Devam eden vergi incelemeleri ve takdir işlemleri için Kanundan yararlanılabilecek. Beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlıkla ya da izaha davet kapsamında veya kendiliğinden beyan yapılabilecek. Yapılandırılan borçların tamamının peşin (ilk taksit ödeme süresi içinde) ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarları üzerinden ayrıca indirim yapılacak.
 
Konu hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen  mükelleflerimiz Batman Vergi Dairesi Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde kendilerine her türlü kolaylık sağlanarak gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır” denildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler