‘BU PROJE BÜYÜK ZARAR VERECEK’

Batman çayına OSB kurmak çevreye zarar verir

Batman Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Kalkan Vali Ekrem Canalp’ın Batman çayı kenarına OSB kurulması projesine karşı olduklarını belirterek bunun çevre ve doğaya büyük bir zarar vereceğini belirtti.
 
Eski Başkan Kalkan yaptığı açıklamada Batman içme suyunun Batman çayı kenarında bir çok kuyudan pompa dalgıçlarla şehrimize verildiğini hatırlatarak Şelmo petrol sahasında bile Batman çayına yüksekten gelen sızıntı olduğunu belirtti.
 
 
BATMAN İÇME SUYU KİRLENİR
 
“Basından takip ettiğim kadarı ile Batman çayı kenarında Organize Sanayi Bölgesi kurulmak isteniyor. Sayın Valimize çağrımdır, doğayı Batman’ı ve insanların sağlığını korumak istiyorsanız bu projeyi dağlık alanlara veya üniversite alanına yakın yerde inşa edebilirsiniz. Aksi durumda Batman’ın içme suyu içilmez bir şekilde alır tam bir çevre felaketi olur. Sayın Valim belki kimse size doğruları anlatmaz ama bu kente olan sevgimden aktarayım. Bu kente kanser ve kalp hastalıklarından kaynaklı ölümlerde ülke sıralamasında sanırım ilkler de. Bunun sebebi tertemiz olan halkımızın içme suyunu bu şirketlerin kirletmesidir.”diye konuştu.
 
 
ARGUNAĞA, "YATIRIMLARA KARŞI DEĞİLİZ"
 
 
Batman Çayı üzerinde kurulması planlanan OSB ile ilgili olarak Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa'ya düşüncelerini sorduk. Argunağa "Batman Çevre Gönüllüleri Derneği yönetimi yatırımlara, istihdama karşı olan bir hareket değildir. 21 yıldır bu kentin geleceği için çırpınan, özveri ile mücadele veren derneğimizin, Batman Çayında OSB’ye karşı çıkmasının en önemli nedeni, kentimize verilen içme suyunun korunmasıdır. Eski OSB için arıtma sorunu devam ederken, daha yeni arıtma tesisinin ihalesi yapılmışken, yeni OSB için endişelenmemek mümkün mü? Yatırımlara asla karşı değiliz. Sayın Valimizin olumlu ve hayırlı her çalışmasını destekleriz, ancak insanlarımızın sağlığı için kente verilen içme suyunun güvenliğini de savunuruz. İstişare ile karar almasını öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler