ÇİFTÇİ, ‘’YEREL BASINA ACİLEN İYİLEŞTİRİCİ DESTEKLER VERİLMELİ’’

BARAT BAŞKANI YÜKSEL ÇİFTÇİ ‘’YEREL BASINA ACİLEN İYİLEŞTİRİCİ DESTEKLER VERİLMELİ’’

BARAT - Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı ve Objektif Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yüksel Çiftçi ve Olay Gazetesi temsilcilerinden gazeteci Şehmuz Ustabaşı, Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık’ı ziyaret ettiler.
 
“GAZETELER VE RADYOLAR DESTEKLENMELİ”
 
Yerel yönetim, Kamu kurumları ve esnafların gazeteleri ve radyoları göz ardı etmemesi gerektiğini söyleyen Çiftçi, “Batman esnafının, kesintisiz radyo ve yerel gazetelerin yayıncılığının sürdürülebilmesi için yerel basına ve radyolara sahip çıkmalı ve destek sunmalıdır.” ifadelerine yer verdi.
 
‘’HER KOŞULDA SAHADAYIZ’’
 
Hemen hemen her saatte sahada haber peşinde koştuklarını dile getiren Olay Gazetesi temsilcilerinden gazeteci Şehmuz Ustabaşı, ‘’İşimiz gücümüz haber, halkın haber alma hakkını yerine getiriyoruz. Biz gazetecilerin gecesi gündüzü yok. Zor şartlarda bu kutsal görevi icra ediyoruz. 80 ilde yerel basın desteklenirken, fakat ilimizde gerçekten basına gereken desteği alamıyoruz’’ dedi.
 
‘’YEREL BASIN VE ÇALIŞANLARI ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR’’
 
Gazetecilerin kamuoyuna haber ve bilgi akışını tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunları dile getirmek ve gelişimine katkı sağlamak için gece gündüz demeden, zor şartlar altında çalıştıklarını belirten Batman Basın Derneği Başkanı ve Tarafsız Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cebrail Uyanık, basın çalışanlarının kamuoyu için en değerli meslek gruplarının başında geldiğini ifade etti. Uyanık, "Basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak kurumlar ve toplum arasında köprü görevi gören, halkımızın ve bölgemizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif olarak görev alıp emek veriyor." dedi. Zor şartlarda ve ekonomik sıkıntılar çeken gazetecilerin acilen desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Uyanık, şöyle devam etti: "Yerel basın ve çalışanları zor bir süreçten geçiyor, yerel basın adeta güçsüzleştiriliyor. Bu nedenle acilen iyileştirici destekler verilmelidir’’ dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler