DEM PARTİDEN NUBİHAR ve AHMEDÊ XANÊ DERNEKLERİNE ZİYARET

DEM PARTİDEN NUBİHAR ve AHMEDÊ XANÊ DERNEKLERİNE ZİYARET

ÊLIH - 31 Mart Yerel Seçimler ziyareti kapsamında Çevre Nübihar ve Ahmedê Xanê Derneklerine yapılan ziyarette, anadilde eğitim, Kürtçe yayınlar, Kürt Kimliği ve Kürt sorunu bağlamında yerel seçim üzerine sohbet gerçekleştirildi. DEM Parti Batman Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük; ' dilimiz kimliğimizdir, tarihimizdir, hafızamızdır ve geleceğimizdir. Bu gerçeklikler üzerine çalışmalar yapan ve Kürtçe yayınlar üreten Sizlere teşekkürlerimi iletiyorum'. Heyet aynı zamanda yerel yönetimde anadile yönelik projeler ve Kürtçe yayınlar çerçevesinde  görüş alışverişinde bulundu.
 
DEM Parti Êlih İl Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Nübihar ve Ahmedê Xanê Derneğini ziyaret etti. Heyete başkanlık eden DEM Parti Elih Milletvekili Zeynep Oduncu, Elih Belediye Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük, DEM Parti İl örgütü ve kalabalık bir heyet Nübihar ve Ahmedê Xanê Derneğini ziyaret ederek,  anadilde eğitim, Kürtçe yayınlar, Kürt tarihi ve yerel yönetimde anadilin önemi üzerine gerçekleştirilecek projelerini masaya yatırdı. 
 
 
     DİLİMİZ, KİMLİĞİMİZDİR, TARİHİMİZDİR ve GELECEĞİMİZDİR
 
Seçim çalışmaları kapsamında DEM PARTİ il örgütü ve Belediye eşbaşkan adayı Gülistan Sönük Nübihar ve Ahmedê Xanê Derneğini ziyaret etti. Heyet hayatın her alanında kullanılan Kürtçe'nin yerel yönetimce desteklenecek projeleri hakkında görüşlerini bildirdiler. DEM Parti Batman Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük :'biz her dili önemseyen ve dillerin özgürce konuşulabileceği bir toplumun istiyoruz. Herkesin anadilinde eğitim alabileceği projeler üretiyoruz. Dillerin zenginlik olarak görüyoruz. Bilindiği üzere tekçi iktidarın Kürtçe üzerinde ki baskıcı anlayışı ve yok sayma zihniyetiyle mücadele ediyoruz. Çünkü biz diyoruz ki 'Dilimiz kimliğimizdir, tarihimizdir, geleceğimizdir'. Kürtçeye, Kürt sanatına, tiyatrosuna getirilen yasakları ve kısıtlamaları kabul etmiyoruz. Bugün Derneklerimize yaptığımız ziyaretimizde, derneğimizin anadilimiz üzerine gerçekleştirdiği hizmetleri önemsiyoruz ve destekliyoruz. Biz de 31 Mart Seçimlerini zaferle sonuçlandırıp, derneğimizin katkılarıyla Belediye bünyesinde anadilimizi her alanda geliştirecek projeleri hayata geçirmeye kararlıyız'. Dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler