DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NDE, YAŞAM HASTANESİ IRKÇILIĞA “HAYIR DEDİ”

ÖZEL BATMAN YAŞAM HASTANESİ 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NDE IRKÇILIĞA “HAYIR DEDİ”

Özel Batman Yaşam Hastanesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde ırkçılığa “hayır dedi”. Hastanede dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan insanların katılımıyla yapılan açıklamada insanlık suçu olan ırkçılığa karşı farklı dillerde “Irkçılığa Hayır” mesajı verildi.    
 
Hastane genel müdürü Burhan Dinç, “Hastanemizde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan kardeşlerimizin de katılımıyla hep beraber ırkçılığa hayır diyoruz. Kendisi ile başkası arasında ayrım yapmak ve bunu meşrulaştırmak insanlar arasında kin, nefret ve düşmanlık duygularını yerleştirir.
   
  Tüm insanların, renk, dil, din ayrımı olmaksızın ırkçılığa karşı güçlü bir duruşa sahip olması gerekmektedir. Geçtiğimiz günlerde Medipol Başakşehir ve Paris Saint Germain maçında temsilcimiz Medipol Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya karşı maçın dördüncü hakeminin sarf ettiği ırkçı söylemi toplum olarak kınadık. İnsanların renklerine bakılmaksızın tüm insanlara saygı duyulmalıdır. Hastane olarak hep beraber şimdi bir kez daha 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde insan haklarını ihlal eden ırkçılığa hayır, ırkçılığa karşı insan sevgisi diyoruz.” açıklamasında bulundu.   
 
 
 
Irkçılığın toplumsal sonuçlarına değinen Sosyolog Taner Günce, “Irkçılığın temelinde insanları bedensel, tarihsel, kültürel ve dinsel olarak yapay hiyerarşik sınıflara ayırmak, kendilerini başka insanlardan üstün görme anlayışı vardır. Toplumsal huzurun, tesis edilmesi önündeki en büyük engellerden birisi de bizden olmayanı dışlamak, onu belirli yapay kalıplar içerisine hapsetmektir. İnsan onurunu tehdit eden ırkçılığa karşı bilinçlendirme çalışmaları karşılıklı saygı ve sevgi duygularının oluşmasına katkı sağlayacaktır. Çünkü ön yargılar, ırkçılığı tetiklemektedir. Kültürlerarası iletişimin sağlanması, toplumların farklı üyelerinin birbirleriyle yakın ilişkisi, ön yargıların ortadan kaldırılmasında büyük bir işleve sahiptir.” ifadelerini kullandı.    

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler