ENDOKRİNOLOJİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

YENİ ATANAN ENDOKRİNOLOJİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

1976 Batman Beşiri doğumlu Hüseyin Soylu, ilkokulu Beşiri'de, ortaokul ve liseyi Kozluk’ta tamamladı. 2001 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı yıl Batman’da pratisyen hekim olarak göreve başladı.
 
Uzun yıllar Batman’da çalıştıktan sonra dahiliye ihtisasını Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde 2013 yılında tamamladı. 4.5 yıl kadar Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde dahiliye uzmanı olarak görev yaptı. Endokrinoloji yandal uzmanlık eğitimini  2021 yılı sonunda 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. 
 
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanmış olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Uz. Dr. Hüseyin Soylu şunu söyledi;
"Endokrinoloji uzmanları olarak, hormonlarımızın yapım ve salgılanmasından sorumlu olan endokrin sistem ve bu sistemin hastalıklarıyla ilgileniriz. Endokrinoloji alanında hastanemizde tanı ve tedavisini yaptığımız endokrin hastalıklar: Diyabet
Obezite (şişmanlık), Tiroid hastalıkları, Hipoglisemi( kan şekeri düşüklüğü), Osteoporoz (kemik erimesi) ve kemik mebolizması hastalıkları, Hipertansiyon, 
Lipid(kan yağlarındaki) bozukluklar, Hipogonadizm(seks hormon yetersizliği), 
Büyüme geriliği(boy kısalığı), 
Salgı bezlerinin tümörleri, 
Hirsütizm (kadında tüylenme artışı), Paratiroid hormon bozuklukları(kan kalsiyum bozuklukları), Jinekomasti (erkeklerde memelerde büyüme), Böbrek üstü bezi hastalıkları."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler