ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NİN PROJE LANSMANI YAPILDI

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NİN PROJE LANSMANI YAPILDI

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla, projesi tamamlanan ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nin tanıtımı gerçekleşti.
 
 
Tanıtım programına, Vali Canalp'in yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Özkan, Ali Eraslan ve belediye eski Başkan Yardımcısı Adnan Yürük, bazı kurum müdürleri, özel bireyler ile aileleri katıldı.
 
7 dönüm arazi üzerinde kurulacak Engelsiz Yaşam Merkezi 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olacak. İçerisinde; 7 farklı alanda eğitimlerin yapılacağı merkezde; idari birim odaları, 11 bireysel oda, 5 grup odası, 6 atölye, 3 yüzme havuzu, 1 spor salonu ve 1 oyun salonu yer alacak.
 
7 AYRI ENGELLİ BRANŞINA HİZMET VERECEK
 
Törende konuşan Vali Canalp: “Merkezimiz, 7 dönüm arazi üzerinde 3 blok halinde grup odaları, atölye, yarı olimpik yüzme havuzu, fizyoterapi, ergonomi, uzay terapi, duyu belirleme, su terapisi, çok amaçlı salon ve oyun salonlarını bünyesinde barındıracak. Görme, işitme, konuşma, bedensel, zihinsel, özel öğrenme güçlüğü çekenler ile gelişim bozukluğu yaşayan 7 ayrı engelli barışında hizmet verecek” dedi.
 
19 BİN 522 AİLENİN ENGELLİ AYLIĞI ALIYOR
 
Batman'da 19 bin 522 ailenin engelli aylığı aldığını belirten Vali Canalp, Batman merkez ve ilçeler dahil olmak üzere ve evde bakım ücreti alanların Kasım sonu itibariyle 1 milyar 556 milyon TL maaş ödemesi gerçekleştirildiğini kaydetti.
 
“Batman Belediyesi olarak 3 ayrı Engelli Spor Kulübümüz var” diyen Vali Canalp: “Belediye olarak engelli kulüplerimizi destekliyoruz. Kendilerine her türlü desteği veriyoruz. Batman'ımızda devletimize ait 7 okul var. Özel Eğitim Uygulama Okulları, buralarda 448 öğrencimiz eğitim görüyor. Özel sektör tarafından işletilen toplam 51 şubede de 302 öğrencimiz hizmet alıyor. Özel rehabilitasyon merkezlerimiz var. Buralarda da 5 bin 474 öğrencimiz hizmet almaktadır” şeklinde konuştu.
 
ENGELLİ İSTİHDAMINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ
 
Engelli istihdamında daha önce 81 vilayet arasında 70’inci sırada yer aldıklarını kaydeden Vali Canalp, özel sektör temsilcileriyle yaptıkları birebir görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini ifade ederek: “Engelli istihdamı ile ilgili bir konu vardı, onu da sizinle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz engellilerin hem devlette istihdamı söz konusu hem de belirli sayıdan daha fazla insan çalıştıran iş yerlerinde engelli bireylerin çalışma zorunluluğu var. Batman’ımızda bir çalışma yaptık. Özel sektörde de bu şekilde kişilerin istihdam yükümlülüğü olup da istihdam etmemiş olan şirket müdürlerimizi, şirket sahiplerimizi teker teker ziyaret ettik. Bu ziyaretleri yapmadan önce Batman Türkiye’de 81 vilayet arasında 70’inci sıradaydı. Ama gerçekleştirdiğimiz iki aylık yoğun bir çalışma sonrasında şu anda engelli istihdamında Batman Türkiye birincisi oldu. Bu da şunu gösteriyor, yani bir şeyi sahiplendiğiniz zaman engelli istihdamı da dahil olmak üzere bir konuyu sahiplendiğiniz zaman her şekilde sonuç almak mümkün oluyor. Sizi iki aylık bir zaman dilimi içerisinde 70. sıradan birinci sıraya getirebiliyor” şeklinde konuştu.
 

Henüz Yorum yok

Ýlk yorumu siz yazýn.

Yorum Býrakýn

E-Mail adresiniz yayýnlanmaz.







Diðer Haberler