FİZİBİLİTE PROJESİ ONAYLANDI

FİZİBİLİTE PROJESİ ONAYLANDI

Dicle Kalkınma Ajansına sunulan; Siirt Fıstığı Lisanslı Depoculuk İhtiyacının Tespiti ve Ön Fizibilite Çalışması Projesi onaylandı.
 
Son yıllarda ilimiz ve bölgemiz için önemli bir gelir kaynağı oluşturan fıstık, ilimizin ve bölgemizin kalkınması açısından çok önemli bir yere sahip ve özellikle Batman ve Siirt illerinde yetişen Siirt Fıstığının sağlıklı şartlar altında uzun süre depolanabilmesi mümkün olmadığından, zamana bağlı olarak ürün kalitesi ve fiyatı da azalıyor. Bu durum bölge üreticisine ürünü piyasada arz fazlalığı olan zaman diliminde satmak durumunda bırakmak suretiyle zarar ettirirken, bölge ekonomisine de olumsuz yansımaktadır. Bu nedenle bölgemizin ürün ihtisas borsacılığına geçişindeki ilk ve en önemli adım olan lisanslı depoların kurulması önem arz etmektedir.
 
Birlik Başkanı Hifzullah Akdaş “Bölgemizde fıstık lisanslı depolarının olmaması hâlihazırda üretim yapan ya da henüz hasat yapma aşamasına gelmemiş olan çiftçilerimize problem yaratmaktadır. Bölgemizde ürünler, depolama altyapısı olmadığından ve teminat olarak kullanılmadığından arzın yoğun, fiyatların düşük olduğu dönemde elden çıkarılmaktadır. Tüm bu nedenlerden ötürü üreticiler zarara uğramaktadırlar. Tüccar ise sağlık depolama imkânı olmadığı için ticaretini yaptığı ürünü kısa vadede elinden çıkarmak durumunda kalmakta, bu nedenle büyük firmaların periyodik taleplerini karşılayamamakta ve rekabet gücü düşmektedir” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler