GENÇLER ‘BİZ ANADOLUYUZ’, PROJESİYLE GEZİYORLAR

Gençlik ve Spor Bakanlığının hayata geçirdiği ‘Biz Anadolu’yuz’ Projesi kapsamında Batmanlı gençler Siirt, Diyarbakır, Bitlis ve Muş illerini 3 gece 4 gün boyunca, gezme fırsatı buldular.

Son kafile ise önümüzdeki günlerde Mardin’e gönderilecek. 22 Mart 2021 tarihinde başlayan ‘Biz Anadolu’yuz’ Projesi, 06 Nisan 2021 tarihine kadar devam edecek. Her ile farklı 40 öğrencinin gittiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, yapılan gezilerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulduğunu söyledi.

“200 GENCİMİZ FAYDALANDI”

Mardin, Siirt, Diyarbakır, Bitlis ve Muş illerine toplamda 200 gencin gönderildiğini belirten İl Müdürü Özperk; “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte koordineli bir şekilde ilimizdeki dezavantajlı gençlerimiz başta olmak üzere, sporda derece yapmış, daha önce il dışına hiç çıkmamış ve imkânı olmayan gençlerimize öncelik verdik. Her ilimize farklı 40 öğrenci ve onlara eşlik etmeleri içinde 4 mihmandar ve 1 kafile başkanı gönderdik. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın büyük bir hassasiyetle üzerinde durduğu ve bizimde büyük önem verdiğimiz ‘Biz Anadolu’yuz Projesi son derece başarılı bir şekilde devam ediyor. 4 ilimizdeki projemiz tamamlandı. Son olarak Mardin kafilemizi önümüzdeki günlerde yolcu edeceğiz. Gidilen illerde gençlerimiz 3 gece 4 gün boyunca o ilin tarihini ve kültürel değerlerini yerinde görme imkânı buluyorlar. Amacımız bu tür projeleri hakkıyla yapıp, gençlerimizde gönüllülük bilincini geliştirip, her alanda onların özendirmelerini sağlamaktır. Gençlerimizin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Emeği ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler