GÖK'ÜN FAİLLERİ SORULDU

Gök’ün failleri soruldu

İHD ve kayıp yakınları, Batman’ da eylemlerinin 584’üncü haftası dolayısıyla Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
 
‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ yazılı pankart ile kayıpların fotoğraflarının açıldığı eyleme, kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Batman Şubesi üyeleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Batman İl Örgütü katıldı. Bu haftaki eylemde, 1994 yılı Haziran ayında Batman’da kaybedilen İsa Gök’ün akıbeti soruldu. İHD Şube Eşbaşkanı Rumeysa Deniz Kaya, kayıpların failleri bulununcaya kadar mücadele edeceklerini söyledi.
 
İsa Gök’ün hikayesini İHD Batman Şube Eşbaşkanı Rumeysa Deniz Kaya okudu. Gök’ün kaybolmasına ilişkin eşi Ferican Gök’ün sözleriyle kaleme alınan hikaye şöyle: “Eşim İsa Gök yaşasaydı bugün 68 yaşında olacaktı. Esnaflık yapıyordu, evinden işine işinden evine gider gelir, ailesine bağlı, çocuklarının geleceğini düşünen, topluma faydalı birer birey olarak yetiştirmeyi ilke edinen mükemmel bir babaydı. Haziran 1994 yılında bir sabah evden işe diye, çıkıp bir daha geri dönmedi. Her tarafta onu aramaya başladık.
Batman’daki bütün hastaneleri dolaştık, emniyet müdürlüğünden, bütün karakollardan sorduk, akrabalarımızı aradık ama maalesef hiçbir yerde izine rastlayamadık. Ben ve çocuklarım yıllarca bir gün eve döneceğini beklerken bütün aramalarımız sonuç vermediği gibi, bugüne değin teselli bulabileceğimiz bir mezar taşına dahi sahip olamadık.” Eylem yapılan oturma eylemi ardından sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler