GÜLİSTAN DOKU'NUN AKIBETİ SORULDU

GÜLİSTAN DOKU'NUN AKIBETİ SORULDU

İnsan Hakları Derneği ve kayıp yakınları Batman’da eylemlerinin 608. haftasında Gülistan Caddesinde bir araya geldi.

Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” pankartının açıldığı eylemde, kayıpların fotoğrafları taşındı. Bu haftaki eylemde  5 Ocak 2020'den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun akıbeti soruldu. Basın açıklamasını İHD Batman Şube yöneticilerinden Sümeyye Gültekin Aykut, Gülistan Doku'nun hikayesini okuyarak, “İnsan hakları savunucuları ve kayıp aileleri olarak her Cumartesi düzenlediğimiz ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ barışçıl anma eylemimizin bu haftasında kayıplarımızın faillerinin bulunması ve yargılanması için bir aradayız. Yıllardır eşit yurttaşlık temelinde,  insana yaraşır, barış ve huzurlu bir ülkede uyanmayı arzuluyoruz.

Bu hafta 5 Ocak 2020 tarihinden itibaren  kendisinden bir daha haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku‘nun akıbetini sormak için toplandık.  Hakları Savunucuları olarak, her zaman olduğu gibi etkinliğimizin 608. haftasında ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslarası Mücadele Günü’nde çağrımızı yineliyoruz; tüm kayıpları, faili meçhul cinayetlerle katledilenleri anarak; İnsan hakları savunucularının adalet ve hakikat arayışının asla bitmeyeceğinin de altını çiziyoruz.

Bizler kaybedilen insanların akıbetlerinin araştırılmasını, faillerinin bulunup yargılanmasını ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin bir an önce temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Ağır yaşam hakkı ihlallerine sırt çevirmeden sorumluluklarımızın bilinciyle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler