Hasankeyf'te genç çiftçilere hayvanlar dağıtılıyor

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ‘Genç Çiftçi’ projesi kapsamında genç çiftçilere hayvanlar dağıtılıyor.

Teslimat sırasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ve çiftçiler hazır bulundu. ‘Genç Çiftçi’ projesi kapsamında Hasankeyf ilçesine bağlı Uzundere (Vêzrin), Palamut (Hırbekür), Çardaklı (Günde Kule), Büyükdere (Gırkebir), Saklı (Leppena), Irmak (Keferalp), Aksu (Hızo) ve Akalin (Alin) köylerinde bulunan çiftçilere büyükbaş-küçükbaş hayvancılık ve arıcılık projelerinde ismi çıkanlara hayvanların dağıtımı yapılıyor.

Uzundere, Palamut ve Çardaklı köylerine  arıcılık projesi için de arılar dağıtıldı. Akalin köyü sakinlerinden Fatma Aydemir'eküçükbaş hayvancılık projesinde 40 adet akkaraman koyunu verildi. Ayrıca Uzundere ve Saklı köylerine 2 genç çiftçiye küçükbaş hayvancılık projesinde ivesi koyunu verilecek.

Büyükdere ve Saklı köylerinde 2 çiftçiye büyükbaş hayvancılık projesinden besi danası, Irmak, Saklı ve Aksu köylerine bulunan 4 çiftçiye büyükbaş hayvancılık projesi kapsamında damızlık dişi düve verileceği belirtildi.

Projeyi hak kazanan çiftçilerden Fatma Aydemir, sevincini dile getirerek, koyunları çoğaltıp geçimlerini sağlayacaklarını ifade etti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler