Ilısu Barajı’ndan etkilenenler için toplantı yapıldı

Batman’da Ilısu Barajı ve HES Projesinden etkilenen ailelerin yeni Hasankeyf yerleşim alanına nakilleri konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

BATMAN /2016-07-13 13:41:37 

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Hasankeyf Kaymakamlığı toplantı salonunda yeni Hasankeyf yerleşim yeri hak sahiplerine bilgilendirmelerde bulunmak üzere toplantı düzenledi.

Toplantı; “Ilısu Barajı ve HES Projesinden Etkilenen Ailelerin Yeni Yerleşim Alanına Nakilleri, Hak Sahiplikleri ve Borçlandırmalarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Kararlar” ile yapılan değişiklikler hakkında yapıldı.

Bilgilendirme toplantısına; Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Feriha Koç, İskân Dairesi Başkan Vekili M. Ali Nakiboğlu, İskân Dairesi Borçlandırma Şube Müdürü Banu Akkan ve İskân Dairesi Devlet Eliyle İskân Şubesinden Canan Dinler, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek ve Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar katıldı.

Toplantıda, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ile Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen birer konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye çıkan DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, yeni Hasankeyf’in hak sahipliliği için Bakanlar Kurulu tarafından üçüncü kez toplantı kararı aldığını ve bu alınan son toplantı kararının olduğunu belirtti.

Üzücek, bu karardan sonra Bakanlar Kurulundan Hasankeyfliler için başka bir karar alma şanslarının olmadığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde askıya çıkacak kararın 15 gün askıda kalacağını sözlerine ekledi.

Üzücek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geldiğimiz süreçte 15 gün askıda kalacak başvurularınızı yapacaksınız. Bundan sonra bizim Bakanlar Kurulundan böyle bir şey yapma şansımız yok. Bu arada çok şey yaptık. 58 tane konut diktik. Diğer yaptığımız örnek daireler var. Şimdi 350 konut yapıyoruz. Bundan vazgeçmiş değiliz. Ancak eğer bir başvuru olmaz ise Bakanlar Kurulunun maddesi nettir. Biz bunu hazineye devredeceğiz. Biz bunu sizler için yapıyoruz. Eğer bunu kabul etmeseniz bizim zorla verme şansımız yok. Bunun için bu yasal süreci takip edin.”

Toplantı soru ve cevap kısmının ardından son buldu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler