İŞTE BATMANIN YENİ VEKİLLERİ

İŞTE BATMANIN YENİ VEKİLLERİ

2018 yılına kadar 4 milletvekili ile Batman’da temsil edilen Batman, 2018 yılında artan nüfusu ve seçmen sayısı ile 5 milletvekili çıkarma hakkını elde etti.
HDP VE AK PARTİ’NİN OY ORANI;
 
Batman İl Geneli, HDP’nin oy oranı 180 Bin 246 olarak gerçekleşirken,
 
AK Parti’nin Batman İl Geneli Oy Oranı ise 68 Bin 398’lerde oldu.
 
HDP ve AK Parti’nin ağırlıkta olduğu kentte, 24 Haziran’da yapılan 27. Dönem Genel Seçimlerinde 1 AK Parti, 4 HDP Milletvekili Meclise girmeye hak kazandı.
 
ESKİ VEKİL ZİVER ÖZDEMİR, GERİ DÖNDÜ
 
5 Nisan 1965’de Batman’ın Gercüş İlçesine bağlı Kışlak Köyü’nde doğdu. Azerbaycan Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Batman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Batman Yoksul Çocukları Koruma Derneği ile Bedensel Engelliler Derneği Kurucu Üyesi oldu. Batman Karşıyakaspor Kulübü Başkanlığı, Batman Petrol Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Vakfı Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliklerini üstlendi. 24. Dönemde Batman Milletvekili seçildi. KİT Komisyonu Başkanvekilliği, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği ile Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Üyeliği yaptı.
 
İyi düzeyde Kürtçe, az düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Özdemir, evli ve 5 çocuk babasıdır.
 
AVRUPA PARLAMENTERİ FELEKNAS UCA, BATMAN’DA
 
17 Eylül 1976'da Almanya'nın Celle Kentinde Batmanlı Ezidi Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve ortaokuldan sonra meslek lisesine gitti ve çocuk bakımı konusunda ihtisas yaparak tıp asistanı oldu. 1999'da henüz 22 yaşındayken Demokratik Sosyalizm Partisi'nden Avrupa Parlamentosu'na seçilen Uca, 2004'e kadar Parlamento'nun Kültür, Eğitim, Medya ve Fırsat Eşitliği Komitesi'nde çalıştı. 2009'a dek AP Milletvekili olan Uca, Avrupa Birliği-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği de yaptı. 1 Kasım seçimlerinde Diyarbakır Milletvekili olarak Meclise girdi, Meclis Kayıtlarına ilk Ezidi Vekil olarak geçti. Türkçesinin zayıf olduğu bilinen Uca, 27. Dönem için Batman Milletvekili Adayı olarak 2. sıradan listeye girdi.
 
BAŞARILI DOKTOR DR. NECDET İPEKYÜZ, ARTIK BATMAN VEKİLİ
 
Doktor Necdet İpekyüz, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu, Elazığ Sivrice’de Sorumlu Hekimlik yaptı. Diyarbakır Sağlık Müdür Yardımcılığı yaptı, Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde çalıştı. Dicle Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Turkuaz Temizlik Şirketi ve Asenka Mermer Fabrikası’nda İşyeri Hekimliği görevini üstlendi. Sırasıyla Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi, Bağlar Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev aldı, Universal Diyarbakır Hastanesi Direktörlük ve Bahçeci Sağlık Grubu’nda görev aldı.
 
SON 2 SEÇİMDE LİSTEYE ALINAN AYŞE ACAR BAŞARAN, YİNE MECLİSTE
 
Avukat Ayşe Acar Başaran, 2 Ekim 1985 tarihinde Batman'da dünyaya geldi. Babası, faili meçhul bir cinayetle öldürülünce, bölgenin siyasi sorunları ile ilgili araştırmalara yoğunlaştı. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman'da tamamladıktan sonra 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 4 yıl Batman Barosunda avukat olarak çalıştı. Özgür Kadın Kongresi Derneği Üyesi olan Acar Başaran, 2013 ve 2014 yıllarında BDP il yöneticiliği ve BDP kadın meclisinde yer aldı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde HDP Batman Milletvekili olarak meclise girdi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi olan Acar Başaran, meclis konuşmaları ile dikkatleri çekerken, meclisin de en aktif vekillerinden biri olmayı başardı. Acar Başaran, 27. Dönem için Batman Milletvekili Adayı olarak 4. sıradan listeye girdi.
 
HDP’NİN AVUKATI MEHMET RÜŞTÜ TİRYAKİ DE ARTIK MECLİSTE
 
Batman’ın Sason İlçesi’nde doğan Avukat Mehmet Rüştü Tiryaki, eğitim hayatının bir kısmını Sason’da geçirdi. Sağlık Meslek Lisesinden mezun oldu, bir süre sağlık memurluğu yaptı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu, uzunca bir süre KESK’in Eğitim-Sen’in avukatlığını yaptı. 2015’ten bu yana HDP YSK Temsilcisi olarak görev alıyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler