KOMŞU SİLVAN'A ANIZ UYARISI

Vali Şahin "500 bin insanın kul hakkına girmeyin"

Batman Valisi Hulusi Şahin, anız yangınlarının neden olduğu olumsuz etkiyi bölge halkına anlatmak için önemli bir organizasyon gerçekleştirdi.
 
 Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezi'ndeki konferans salonunda gerçekleştirilen anız yangınlarıyla ilgili toplantıya Vali Şahin, Silvan Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, ilçe kurum müdürleri, Batman ve Silvanlı muhtarlar, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa  ve çiftçiler katıldı. Komşu çiftçilere seslenen Batman Zıraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, anız yangınları ile ilgili bilgilendirici bir sunum yaparak anızın toprağa verdiği zararları anlattı.
 
“500 BİN İNSAN BEDDUA EDİYOR”
 
Yapılan konuşmaların ardından Silvan ilçe yöneticilerine seslenen Vali Hulusi Şahin, 500 bin Batmanlının anız yakan kişilere beddua ettiğini belirterek, “ gelin bu sorunu beraber aşalım, Bismil’in anız yangınlarından muzdarip idik. Yaptığımız ziyaretler neticesinde bu sene Bismil bölgesinden sadece 3 anız yangını oldu ve bu kez teşekkür ziyaretine gittik” dedi. “Bugün anız yakan birkaç kişi yüzünden ‘nahoş’ bir konu için geldik Silvan’a. Her birlikte el birliği ile bir duruş sergilersek bu meseleyi kökten çözersek daha güzel günler için bir araya gelme imkanı buluruz” diyen Vali Hulusi Şahin, beraberinde kalabalık bir heyetle komşu ilçe Silvan’a giderek beraberinde götürdüğü gazete kupürlerini gösterip ‘komşunun zulmü’ yazmış, başka biri ise beddua ederek ‘dumanınızda boğulun’ diye yazdığını belirtti.
 
“ÇİFTÇİLİK İLE ANIZ BİRLİKTE ANILMAMALI”
 
 Çiftçilik ile anızın birlikte anılmayacağını belirten Vali Şahin, rahat nefes ile ilgili covid hastalarının yaşadığı sıkıntıdan örnekler verdi. Vali Şahin “Covid-19 nedeniyle yatan hastaların rahat bir nefes için nasıl mücadele ettiklerini görmek lazım. Bize de bir nefesi çok görmeyin, rahat nefes almamızı engellemeyin, 500 bin insanın kul hakkına girmeyin” dedi. Batman’dan Silvan’a giderken yolda 6-7 noktada anız yangınlarına rast geldiklerini ifade eden Şahin, her beraber birlikte bu durumu düzelteceklerini ifade etti.
 
Öte yandan Silvan Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, bundan böyle köy köy gezip anız yangınları ile ilgili bilgilendirme ve uyarı çalışmaları yapacaklarını belirtti. Ayrıca anız yakanların tespit edilip en ağır cezayı vereceklerini sözlerine ekledi. (Alican Atak)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler