KÜLTÜR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE KÖKLÜ DEĞİŞİM

BATMAN KÜLTÜR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE KÖKLÜ DEĞİŞİM

Batman Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul idare ve öğretmenlerin emeği ile büyük bir dönüşüm sonucu modern bir eğitim kurumu haline geldi.
 
 
Batman’ın köklü okullarından ve Kız Meslek diye bilinen Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üç yıl önce orta okul binası olarak inşa edilen binaya taşınmıştır. Orta okul binası olarak inşa edilen binada eksiklerrin had safhada olması okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri hayal kırıklığına uğratmış.
Okul idaresi ve öğretmenler el birliği ile bu kurumu öğrencilerin rahat bir eğitim almaları için büyük bir sorumlulu altına girerek özveri ile çalışmalara başlar. 
Okul idaresi ve öğretmenler bıkmadan ve yılmadan okulda her alanda öğrencilerin rahat bir şekilde ulaşabileceği ve faydalanabileceği bir eğitim kurumu haline getirebilmek için üstün bir efor sergilemişler. Bu çaba, azim ve gayret sonucu Batman Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini Batman’da örnek bir eğitim yuvası haline getirmeyi başarmışlar.
 
Okula giden öğrenci, öğrenci velileri ve ziyaretçiler okuldaki bu büyük dönüşüm karşısında şaşkınlıklarını gizleymemişler.  
Bu büyük dönüşümde   emeği geçen başta okul müdürü, okul idaesi ve öğretmenlere büyük emekleri için  çok teşekkür ettiklerini ifade eden veliler “ Okulun, örnek bir okul hale getirilmesinde, kızlarımıza verilen bu değerden ötürü idareci ve saygı değer öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” dediler.
 
 
OKULDA NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER OLDU
 
Okulda yapılan büyük dönüşüm sonucu veliler gözlemlerini ve duygularını şu şekilde ifade etmişlerr. "Yeni binanın ve atölyelerin meslek lisesi şartlarına uygun hale getirilmesi için büyük bir dönüşümün içine girildiği görülmüştür. Okul idaresi ve öğretmenlerin inisiyatif ve girişimlerinin sonucu okulun eski donanımlı ve göze hitap eder hale tekrar geldiği dikkatimizi çekmiştir. Okul bahçesine ilk girildiği anda can alıcı bir bir basket sahası, çimlendirme ve ağaçlandırma ile çevre düzenlenmesi, uygulama sınıfı için yapılan çocuk oyun parkı dikkkatimizi çekmiştir. Okula ilk girildiği andan itibaren okul duvarlarının kadının gücü ve önemi temalı görseller sizi karşılamaktadır. Atölye ve sınıfların donatımlarının  geliştirildiği, öğretmeler için  ait balkonda dinlenme alanlarının oluştulduğu, sportif malzeme ve şartlarının öğrencilerin hizmetine sunulduğu, geliştirilmiş kütüphanesi, temizliği ve düzeni ile örnek bir okul görünümüne sahip olduğu gözden kaçmamaktadır. Çocuk gelişimi alanının gösteri ve tiyatro faaliyetleri için son teknolojik ses ve görüntü sistemi ile dizayn edilen sahne ve konferans salonu bize parmak ısırtmıştır."  (Faruk ÇİFTÇİ)

Henüz Yorum yok

Ýlk yorumu siz yazýn.

Yorum Býrakýn

E-Mail adresiniz yayýnlanmaz.







Diðer Haberler