MİDYAT'TA MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI

Midyat’ta yılın son muhtarlar toplantısı yapıldı

Midyat'ta iki ayda bir yapılması kararlaştırılan 2021 yılının son muhtarlar toplantısı Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz başkanlığında yapıldı.
 
Daha önce her ay yapılan ancak yeni Kaymakam Ahmet Solmaz tarafından salgın şartları ve kurumların çalışmalarının tamamlanabilmesi için iki ayda bir yapılması kararlaştırılan 2021 yılının aralık ayı son muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi.
 
Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz başkanlığında yapılan muhtarlar toplantısında, merkez ve kırsaldaki bir kısım mahalle muhtarları mahallelerinin sorunlarını aktardı.
 
Muhtarların gündeminde kentin merkez ve kırsaldaki yol, elektrik, altyapı, ulaşım, iletişim, çevre, kömür, doğal gaz, uyuşturucuyla mücadele ve sokak canlıları gibi konular vardı.
 
Kaymakam Solmaz’a ve ilgili kurum temsilcilerine sorunlarını aktaran muhtarlar çalışmaların ivedilikle tamamlanmasını istedi. İlgili kurum temsilcileri sorunların çözümü için notlarını aldı. Önceki toplantıda dile getirilen bazı sorunların çözüme kavuşmasından dolayı teşekkür edildi.
 
Muhtarları dinleyen Kaymakam Ahmet Solmaz,  iletilen talepleri tek tek not alarak muhtarlarla ve toplantıda bulunan ilgililerle görüş alışverişinde bulundu, iletilen taleplerin önem sırasına göre yerine getirileceğini söyledi.
 
Midyat Belediye Başkanı yardımcısı Abdurrahim Çelik ise, Muhtarların yeni istek ve talepleri alınarak yapılan, yapılmakta olan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
 
Toplantıda ayrıca, Mardin İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum ve İletişim Gurup Başkanı Ali Onur Yücedağ’da, Yabancılar ikamet iznine ilişkin soru ve sorunlar için Yabancılar İletişim Merkezi'nin (YİMER) ve 157 numaralı telefonun önemini aktararak bilgilendirilmelerde bulundu. 
 
Midyat SGK Müdürü Abdürrahim Güneş’te, Genel Sağlık Sigortası (GSS) hakkında bilgi vererek, vatandaşların prim borçlarını 31 Aralık'a kadar ödemelerini yapmaları halinde gecikme cezası ve zammının silineceği kaydetti. Vatandaşların bu fırsatı değerlendirmelerini istedi. Ayrıca Gelir testi yapmayanların bir an önce yapması gerektiğini söyledi.
 
İlçe Nüfus Müdürü Nuri Bulut tarafından da birimin işleyişi hakkında muhtarlara bilgilendirilmelerde bulunuldu.
 
Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.
 
Milli İrade Okulu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Kaymakam Solmaz’ın yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, kurum müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler