Nefroloji ve Onkoloji sorunu TBMM’de

Nefroloji ve Onkoloji sorunu TBMM’de

Aylardır Batman’daki hiçbir hastanede Onkoloji ve Nefroloji uzmanı bulunmamasına ilişkin, Batman Milletvekili Feleknas Uca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Milletkvekili Uca’nın meclise taşıdığı soru önergesi şöyle “Bütün hastanelerde bulunması elzem olan böbrek ve kanser hastalıklarını konu alan hekimlik dalı Nefroloji ve Onkoloji alanında bölüm uzmanları başta 356 yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesi olmak üzere Batman’da bulunan 6 hastanenin hiçbirinde bulunmamaktadır. Nefroloji uzmanı iki ay, Onkoloji ise dört aydır yok. Nefroloji ve Onkoloji uzmanlarının, 600 bin nüfusa sahip Batman’daki hastanelerde bulunmaması, oradaki vatandaşların sağlık hakkından tam olarak yararlanmasını engellemektedir.
 
6 HASTANEDE NEFROLOJİ VE ONKOLOJİ DOKTORU YOK
 
Bölge halkı, böbrek ve kanser gibi acil tedavi gerektiren ve hayati öneme sahip bu hastalıkların tedavisi için Batman’a yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olan Diyarbakır başta olmak üzere civar illere gitmek zorunda kalmakta, dolayısıyla hastalar, hayati tehlike ile karşı karşıya kalmaktadır. Basına yansıyan bilgilere göre; nüfus bakımından Batman’dan daha küçük olan il ve ilçelerde sağlık alanında eksiklikler giderilirken, Batman’da bazı bölümlerde yaşanılan doktor eksikliği birçok hastayı mağdur etmektedir. Ancak, herkesin mümkün olan en yüksek seviyede fiziksel ve ruhsal sağlık standartlarına sahip olma hakkı, Anayasa’nın 56. Maddesinde ve Türkiye’nin bağlı olduğu uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış temel haklardan ve devletin ödevlerinden biridir.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler