Newroz Batman’da coşkuyla kutlanacak

Newroz Batman’da coşkuyla kutlanacak

Batman’da Newroz Tertip Komitesi 21 Mart’ta yapılacak olan newroz bayramını büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını ifade ederek tüm Batman halkına newroza katılım çağrısında bulundu.

Batman’da Newroz Tertip Komitesi 21 Mart’ta yapılacak olan newroz bayramını büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını ifade ederek tüm Batman halkına newroza katılım çağrısında bulundu. Batman Nevroz Tertip Komitesi tarafından HDP Batman İl binasında düzenlenen basın toplantısına HDP, DBP İl yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.  Kürtçe ve Türkçe “Na”ve “Hayır” bayraklarının yer aldığı basın toplantısında konuşan DBP Batman İl Eş başkanı Abdulbari Karaağaç tüm Batman halkını newroz alanına davet ederek şunları söyledi: “Bu akşam Dehak’ların yenilgiye uğradığı ve mazlum halkların da zafere ulaştığı günün gecesi. Bu bilinçle yarın saat 12.00 ile 17.00 arasında newrozumuzu kutlayacağız.   Tüm zorluklara rağmen 2017 newrozunu “mutlaka kazanacağız” şiarıyla Mazlum’lara, Ahmet Kaya’lara ve zindanda şu anda direnişte olan bütün tutsaklara armağan edeceğiz ve onların söylediği gibi mutlaka ama mutlaka kazanacağız.”

HDP Batman İl Eş Başkanı Fatma Kapalıgöz ise tüm halkaların newrozunu kutlayarak, Batman’da newrozu büyük bir coşku ile kutlayacaklarını belirtti.

Ayrıca Newroz akanındaki hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, Newroz alanı temizlenip sahne kurularak yarınki kutlamalara hazır hale getirildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler