ÖNCÜ'NÜN FAİLLERİ SORULDU

Kayıp yakınları Öncü’nün faillerini sordu

İHD ve kayıp yakınları, eylemlerinin 585. haftasında Gülistan Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

Basın açıklamasında söz alan İHD Batman Şubesi Eşbaşkanı Devran Yıldız, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde arazi anlaşmazlığından kaynaklı çıkan kavgada 9 kişinin yaşamını yitirmesini hatırlatarak, ailelere baş sağlığı diledi. Yıldız kavga ve çatışma yolunun hiçbir sorunu çözemediğini belirterek, diyalog yolunun seçilmesi gerektiğinin ifade etti.  İHD Batman Şube Yöneticisi Av.Ahmet Şiray, Mehmet Sıddık Öncü’nün kayıp hikayesini okuyarak, “İnsan hakları savunucuları ve kayıp aileleri olarak her Cumartesi düzenlediğimiz ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ barışçıl anma eylemimizin bu haftasında kayıplarımızın faillerinin bulunması ve yargılanması için yine bu alanda bir aradayız. Bizler kayıp yakınları ve hak savunucuları olarak, ülkenin gerçek bir demokratikleşme sürecine dönüşebilmesi için gözaltında kaybedilenlerin akıbetlerinin açıklanması ve faillerinin yargılanması gerektiğine inanıyoruz. Bu hafta 21 Haziran 1993 tarihinde Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Qerqatê (Dikmetaş) Köyünde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Sıddık Öncü’nün akıbetini sormak için toplandık.

Türkiye'de güvenlik güçlerinin işlediği ağır insanlık suçlarında süreç, evrensel hukuka aykırı bir biçimde cezasızlık ile sonlandırılmaya çalışılmak istendiğini defalardır tekrarlıyoruz. Bizler; hukukun işlemesini ve adaletin sağlanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler