ÖRNEK KÜTÜPHANE

BÖLGEDE ÖRNEK KÜTÜPHANE

2020 Yılında hizmete açılan ve günlük olarak bir ilçe nüfusu kadar ziyaretçi ağırlayan ''Batman Şehit Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi'' Bölge il'lerine de ilham kaynağı oldu.
 
 Batman Şehit Aybüke Yalçın İl kütüphanesi, 8 Bin 300 metrekare kullanım alanına sahip, okuma ve araştırma salonları, görme ve işitme engelliler ile çocuklar için özel alanların bulunduğu, 1200 kişiye hizmet veren kütüphanenin, Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonunca (IFLA) düzenlenen yarışmada, dünyada "tanınmayı hak eden" 32 kütüphaneden biri seçilmesi ile Türkiye'nin yanı sıra dünyada da tanınırlığı arttırdı. Haftanın 7 gününde sabah 08.00 akşam 22.00 saatleri arasında öğrenci ve ziyaretçileri ağırlayan kütüphaneyi günlük 4 bin kişi ziyaret etmekte. 2022 yılı Ocak ayının 26. gününde 108.227 kişiyi ağırlayan kütüphane adeta bir rekora da imza attı.
 
 
BÖLGEYE ÖRNEK KÜTÜPHANE OLDU
 
Dünyada 32 kütüphaneden biri olan ''Batman Şehit Aybüke Yalçın Kütüphanesi'' bölgedeki bir çok ilin de hayalindeki proje hayali oldu. Batman'a yakın bir çok il yöneticisi, kitap tarzındaki ve bir çok sosyal donatıya sahip bu eseri kendi beldelerine kazandırma çabasında oldukları gözlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, ''Dünyada gerek çevrecilik yönü, gerek ekolojik sistemdeki dengesi gibi bütün bu konuları yerine getiren kütüphanelerden biriyiz. Kütüphanemizde kreş, engelli, öğrenci, yaşlı ve emeklilerimizin yanı sıra 0-3 yaş grubuna dahi hizmet etmekteyiz. Sabah 08.00 akşam saat 22.00 arası vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz'' diye konuştu.

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler