RADYO YÜKSEL'İN KONUĞU SİLİ

SİLİ "KALDIRIM İŞGALİNE SON VERİLSİN"

AÇEY Başkanı Sili, RADYO YÜKSEL’e konuk oldu.
 
Uzun yıllardır İstanbul’da yaşayan İş İnsanı, girişimci ve Anne Çocuk Eğitim Yardım Derneği Kurucu Genel Başkanı Aysel Sili, memleketi Batman’da Real Konak Hotelde basın mensupları ile bir araya geldi.
 
 
 
 
Ardından Batman’da Bölgesel yayın yapan RADYO YÜKSEL’de Dj. Muzo’nun sunduğu “Muzo ile Güne Keyifli Başla” programına konuk oldu. Radyo programında kendini kısaca anlatan Sili, Büyükşehir olma yolunda ilerleyen ama Batman’ımıza yakışmayan bazı geleneklerin değişmesi gerektiğine dikkat çeken Sili şunları söyledi. 
Aysel Sili “Yıllardır Batman’da kaldırımlar işgal ediliyor. Bu konuyu siyasiler, STK temsilcileri ve basın mensubu arkadaşlarımızla görüştük. Batman’da yaşayan genç kız ve kadınlarla da konuştum. Herkes bu konudan muzdarip. Esnafların kaldırımları işgal etmesi yayaların özellikle yaşlıların geçişlerini zorlaştırıyor.” dedi.
 
 
KAHVE KÜTÜRÜ VE KALDIRIM İŞGALİ
 
Radyo Yüksel'de katıldığı programda açıklmalarının devamında Sili "Bölgemizde ve özellikle Batman’ımızda kahvehane kültürü yaygındır. Buna kimsenin bir şey deme hakkı yok. Ama kahvehane işletmecilerinin de insanların geçiş güzergahlarına sandalye, tabure ve masa atmaları doğru değil. Özellikle kadınlar kahvehanelerin olduğu güzergahlarda yürüyemiyorlar. Kadınlarımız farklı bakışlara maruz kalıyorlar.
Bu konun başta sayın valimiz Siyasi parti ve STK temsilcileri olmak üzere tüm idarecilerin ortak bir çalışma ile çözüme ulaştırması gerekiyor.” İfadelerini kullandı. (Faruk Çiftçi)   
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler