RECEBANLILAR İFTARDA BULUŞTU

RECEBANLILAR İFTARDA BULUŞTU

Batman’da faaliyet gösteren Recebanlılar aşireti derneği üyeleri ile iftar etkinliğinde bir araya geldi.
 
İftar etkinliğiyle ilgili açıklamada bulunan Recebanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği Başkanı Fikret Sevim, "Son iki yıldır derneğimizin kuruluşuyla beraber her Ramazan'da geleneksel olarak iftar yemeğimiz var. Toplamda üç  defa bu şekilde iftar veriyoruz. Aile bireylerini, eş dostu çağırıp kendileriyle bir arada geleneksel iftar etkinliğinde buluşuyoruz. 
Bu şekilde bir araya gelmek, dayanışma içerisinde, huzur ve barış içerisinde çok güzel bir his, çok güzel bir duygu. Bir de insanın kendi elleriyle kendi aile bireylerine hizmet etmesi farklı bir duygu. Yani bunu ifade etmeye herhalde kelimeler yetmiyor. Ailenin hepsinin bir arada olması insana farklı bir haz veriyor.
 
 
Aslında toplum olarak da bizim buna ihtiyacımız var. Biz aile olarak bunu başardıktan sonra toplumu da  barış manasında, kardeşlik manasında kendi yanımızda  görürüz. Aile bir  arada olduktan sonra komşularımızla da , ertesi gün komşu  köylerle, komşu aşiretlerle de hep beraber barış içinde yaşarız inşallah. Allah bize bu günlerden daha güzel günleri nasip etsin. İftar etkinliğimize teşrif eden herkese teşekkür ediyorum, bizi onurlandırdılar. Bu mübarek Ramazan günü vesilesiyle aile bağlarının pekişmesi ve dayanışma örneğinin bir timsalini gerçekleştirdik Allah birliğimizi daim etsin" dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler