SANATÇI AHMET ÖZHAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Ahmet Özhan Öğrencilere Mevlana sevgisini anlattı

Türk sanat müziğinin usta ismi devlet sanatçısı Ahmet Özhan, Batman Üniversitesi’nde ‘İslam Ahlakı’ konferansları serileri kapsamında ‘Mevlana Sevgisi’ isimli bir konferans gerçekleştirdi.
 
 
Üniversite Merkez Kampusu Konferans Salonunda gerçekleşen ve yoğun ilgi gören konferansa Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve eşi Zeynep Demir, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Konferansta konuşan 73 yaşındaki emektar Türk sanatçısı Ahmet Özhan, “Hazreti Mevlana, nerede olursa olsun sümbülünün cemalini gören, vechini gören ve onunla meşgul olan bir Allah velisi idi. Varlık bilinci bir platform haline gelmeden, Hazreti Mevlana’nın sevdasını da anlatamayız. Hazreti Mevlana, yerlerin ve göklerin ve arasındakilerin hepsinde Cenab-ı Hakkın cemalinin, esmasının yansımış olmasından kaynaklanan bir görücülükle, herşeye olan büyük muhabbetini, aşkını yaşamış, yazmış, söylemiş büyük Allah velisidir. Hazreti Mevlana,  fantaziyle uğraşan bir insan değildi.
 
Velayetinin icabını yaşayan bir müslümandır. ‘Gel’ demesi nedir? ‘Gel, ne olursan ol yine gel’ diyor. İster kafir ol, ister puta tap, ne yaparsan yap, gel diyor. Yani aslına, hakikatine dön, diyor” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler