Sigaranın Zararları

Sigara nedeniyle bir ayağı kesilen 61 yaşındaki Mehmet Sait Özbey, sigara içen kişilerin kendisini görüp örnek alınmasını isteyerek, kullanıcılara bırakmasını tavsiye etti.

Batman'da ikamet eden 61 yaşındaki Mehmet Sait Özbey, sigara kullandığı için bir ayağının kesildiğini söyleyerek, sigara içen veya içmek isteyen kişilerin kendi durumundan örnek almasını istedi.

Yaklaşık 45 yıl boyunca sigara içtiğini belirten Mehmet Sait Özbey, sigara nedeniyle bir ayağı kesildiğini söyledi. 15 yaşındayken çevresinin etkisiyle sigaraya başlayan Özbey, 52 yaşındayken sol ayağının başparmağında damar tıkanığı meydana geldiğini ifade etti.

İçtiği sigara nedeniyle ayağının başparmağında damar tıkanıklığı olduğunu söyleyen Özbey, "61 yaşındayım 15 yaşındayken sigaraya başladım 45 yıldan beridir sigara içiyorum. İçtiğim sigaradan dolayı ayağım kesildi. İlk başta sol ayağımın başparmağında damar tıkanlığı oldu. Parmağım kesildikten sonra yavaş yavaş damar tıkanıklığı yukarı çıktı. Tedavi için İstanbul'a gittim. İstanbul'da ayağımı kestiler. Bütün sigara içenlere özellikle gençlere sesleniyorum. Sigarayı bir an evvel terk etsinler. Terk etmeseler benim başıma gelen Allah göstermesin onların başına gelebilir. Beni duyan ve gören halimden ibret alsın. Sigara çok zararlı bir maddedir. " şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Sigara içenlere bırakmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Özbey, sigaranın hem maddi hemde manevi olarak zararlarına dikkat çekti.

Özbey, "Sigara nefes darlığı, balgam ve birçok hastalığın sebebidir. Günde bir buçuk paket sigara içenler 10 TL boş yere harcıyor demektir. O parayı yakılacağına çocuğuna veya bir hayır kurumuna versen çok yerinde olur. Ayda en az 300 TL yapar.  Gençlere tavsiyem sigarayı kullananlar, içenlerde bıraksınlar Sigara içicileri halimi görsün. Ayağım kesilmesi için hastanelerde iken bayanların çok sigara içtiklerini fark ettim. Bayanlar neredeyse erkeklerden daha çok içiyorlardı. Benim halim sigara içenlere ibret olsun." ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler