SP'DEN DİVAN TOPLANTISI

SP'DEN DİVAN TOPLANTISI

 SAADET PARTİSİ  2023 YILI İLK GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTRDİ
 
Saadet Partisi Batman il teşkilatı olarak genişletilmiş il divan toplantımızı GİK üyemiz Fesih Bozan İl Başkanı Mustafa Yıldız  ve partililerin katılımıyla Pazar günü Saat 13:te AGD konferans salonunda gerçekleşti. Açılış konuşmasını İl başkanı Mustafa Yıldızın yaptığı il divan toplantımızda GİK üyesi Fesih Bozan Ülke ve  Batman Gündemi Hakkında parti görüşlerini açıkladı. 
 
 
Bozan "Konuşmama başlarken öncelikle İsveç’in, ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına izin vermesini ve yakılmasını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu bir nefret suçudur, tahriktir ve bir yerlere hizmettir. Özgürlük maskesi altında değil Kuranı Kerime, hiçbir dinin kutsalına böyle bir saldırının yapılması kabul edilemez.
 
Bununla beraber şunu da hatırlatmak isterim ki, Kuranı Kerim’in yakılmasına karşı çıkanların, Kuranı Kerim’in emir ve yasaklarının çiğnenmesine de karşı çıkmaları gerekiyor. Çünkü Kur’an-ı Kerim sadece hürmet edilen ve okunan bir kitap değil aynı zamanda anlaşılması ve yaşanması gereken bir kitaptır. Örneğin Kuranı Kerim’in yasakladığı haksızlık, zülüm, adaletsizlik, faiz, kul hakkı yemek, yolsuzluk, rüşvet, torpil, adam kayırma, ırkçılık… bu konularda neredeyiz
 
İşsizlik, hayat pahalılığı, tarım ve hayvancılık dahil her alanda dışa bağımlı hale gelişimizle, Vatandaşlar olarak çok zor bir süreç yaşıyoruz. Bu bir kader değil deprem veya tsunami gibi olağan üstü bir doğa olayı değil. Bu tamamıyla 20 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP iktidarı ve Cumhur ittifakı bileşenlerinin beceriksizliği, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak, 20 yıldır ülkeyi yöneten Erdoğan’ın iş bilmezliğidir.
 
Erdoğan özelikle son 4 yılda, ortak akıl ve istişareden koparak işi ehliyet ve liyakata göre değil, itaat ölçüsüne göre vermek suretiyle, siz bu kardeşinize yetkiyi verin ve ülkeyi uçurma sözüne vatandaş tam yetki vermiş ama maalesef ülkeyi yere çakmıştır.
 
Yıllardır Kendisi ve Kabinesi vatandaşın refahı ve ülkenin ekonomisi için verdiği vaatlerin sözlerin hiç birini yerine getirememiştir." dedi.
 
2011 yılında açıkladıkları, Ülkenin 100. Yılında 2023 vizyon programında;
 
•            Milli Gelir: 2 Trilyon olacaktı, 2022 de 806 Milyar oldu
 
•            Kişi Başı Milli Gelir 25 bin dolar olacaktı, 2022 de 9.961 Dolar oldu
 
•            İhracat 500 Milyar olacaktı, 254 Milyar dolar oldu
 
•            İşsizlik %5 olacaktı 2022 de %11 oldu
 
•            Enflasyon 2011 de %10 idi Şimdi %64 denilse de, gerçekte enflasyon %200-300 oldu
 
•            GAP- DAP- KOP bitecek ve Türkiye Dünyanın tarım üssü olacaktı olmadı.
 
Ve daha yüzlerce söz ve vaadeler…. Hiçbir tanesini yerine getirmediler.
 
 
Sanki şimdiye kadar muhalefette olan bir parti imiş gibi halen vatandaştan 2023 seçimleri için hiç yüzleri kızarmadan oy ve yetki istiyorlar. Denenmişi bir daha denemeye gerek var mı?
 
20 yıldır tek başınıza iktidar değil misiniz? Yapsaydınız ya? Elinizde tutan mı vardı? Ellerinden tutan yoktu ama beceriksizdirler, işi bilmiyorlar, işin ehli değiller, bütün rakam ve veriler ortada.
 
 
Onların bildikleri en iyi iş, algı oluşturmaktır. Yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma, kanma ve kandırmacadır. Ülkenin değerlerini fabrikalarını satmaktır. İsraf, savurganlık ve ülkenin kaynaklarını yandaşa peşkeş çekmektir.  Ülkeyi ve vatandaşı: Borç-faiz-enflasyon-döviz-ithalat bataklığına batırmaktır. Tarım ve hayvancılığı bitirmektir. Evet anladıkları en iyi işler bunlardır.
 
Bunu ülkenin her tarafında yaptıkları gibi Batman'da da yapmaktadırlar.
 
 
 
Türkiye'nin önemli ovalarından biri olan ve koruma altında olan Batman Ovasında normal şartlarda tarım dışı faaliyetlere izin verilmemesi gerekir. Buna rahman şehrin imar açısından genişlemesi ve sanayileşmesi, şehrin en verimli tarım arazilerinin bulunduğu yönde gerçekleşmiştir.Organize Sanayi Sitesi başta olmak üzere birçok büyük kompleksin inşası ile tarım arazileri yok ediliyor. O bölgede mukim olan köylüleri yıllardır bu araziyi kullandıkları ve ecri mislini yatırdıkları, içinde çeşitli meyve ağaçlarının olduğu bin dönüme yakın hazine arazisini, TOKİ'ye devredildi.
 
Eğer satılacaksa, neden kullanmakta olan köylü vatandaşlarımıza değil de, TOKİ'ye devrediliyor. Buralarda da bir rant olmasın mı? Ayrıca tarım arazilerine, Villalar, hobi bahçeleri, besici tesisleri, hangarlar inşa ediliyor. Dünyanın gıda sıkıntısı çektiği ve gıdanın altından ve petroldan daha değerli olduğu günümüzde, ülkenin her tarafında tarım arazileri, tarımsal faaliyet dışında her türlü faaliyet için peşkeş çekiliyor. Başka bir ifade ile tarım arazileri ciddi manada yağmalanıyor.
 
Ne amaçla olursa olsun Batman Ovası ve ülkemizin her köşesindeki tarım arazilerinde betonlaşma ve yapılaşmaya izin verilmemelidir. Biz Saadet Partisi olarak
 
Tarım ve hayvancılığın yok edilmesine şiddetle karşıyız. Bazı ülkeler denizleri doldurarak tarım arazisi oluşturmaya çalışırken, bizim verimli tarım arazilerimizi yok etmemiz kabul edilemez. Yoksulluk, yolsuzluk, torpil, hukuksuzluk ve yasaklarla, çalma ve çırpmayla, yolsuzluk ve talanla, ülkemizin, gençlerimizin ve gelecek nesillerin geleceğini çalanlarla mücadele etmeye kararlıyız. Geçmişte iktidar ortağı olduğumuz her dönemde bunu başardık, bugün de tek başımıza veya orağı olacağımız iktidarda yine başaracağız inşallah. Yeter ki vatandaşımız bize yetki versin. Dün nasıl başardıysak, bugün de öyle başaracağız. Üretim, istihdam ve ihracatı artırmak, işsizliği ve enflasyonu düşürmek, vatandaşımızın alım gücünü artırmak, herkes için “insanca yaşam” koşulları tesis etmek, gelir dağılımında adaleti sağlamak, gençlerimizin geleceklerine umutla baka bilmelerini sağlamak hiç zor değil. Yeter ki iş başına gelenlerin derdi sadece oturduğu koltuğu ve menfaatlerini korumak değil, ülkenin ve milletin problemlerini çözmek olsun. Yeter ki iktidardakilerin tek derdi seçim kazanmak değil, insanımızın sıkıntılarını gidermek, refahını yükseltmek ve hizmet olsun. Bu düşünce olduktan sonra çözülemeyecek bir sorun olmayacaktır.  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler