ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ULAŞIMLA İLGİLİ TALEPLERİNİ İLETTİ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ULAŞIMLA İLGİLİ TALEPLERİNİ İLETTİ

Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Eraslan, Batman Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenciyi kabul etti.
 
Öğrenciler, üniversite otobüslerinin sabah 07.00 ile 08.00 saatleri arasında kapasite artırılması konusunda görüşlerini dile getirirken, Belediye İşletme ve İştirakler Müdürü Mahmut Sevik, öğrencilere ulaşımla alakalı yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 
Büyükşehir olma yolunda her geçen gün büyüyen ve gelişen Batman’ın, nüfus artışıyla birlikte toplu taşıma araçlarını artırdıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ali Eraslan, 18 metre uzunluğunda 170 kişi kapasiteli 5 yeni otobüsün alımının gerçekleştirildiğini belirterek: “Önümüzdeki günlerde 5 yeni otobüsümüzü Batmanlı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.
 
Batman Belediyesi olarak otobüs ücretlerinde Türkiye’nin en ucuz tek belediye olduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Eraslan, otobüslere talebin oldukça fazla olduğunu yineledi. Başkan Yardımcısı Eraslan: “Öğrencilerimiz bizim için çok kıymetlidir. Üniversite öğrencilerinin, Türkiye’de bir ilk olan ‘Askıda Yemek’ projesi ile yemek ücretlerini Batman Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Sivil vatandaşlarımız otobüslerimize bindiğinde 4.40 TL ücret öderken, öğrencilerimiz ise 3.00 TL ücret ödüyor. Yapılan zamlara rağmen Batman Belediyesi olarak fiyatlarımızı artırmama kararı aldık” şeklinde konuştu.
 
Taksi, minibüs, otobüs, servis taşımacılığında hizmet kalitesinin artırılması konusunda denetimlerin sıklaştırıldığını, 8 Şehir İçi Toplu Taşıma Kooperatifi ile 334 aracı bulunurken 74 minibüsün hizmete dâhil edilmesi gerektiği yönünde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Eraslan, otobüslerde yoğunluğun azaltılması yönünde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler