ÜNİVERSİTE KİTAP FUARNA KATILDI

Üniversitemiz 7. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı’na Katıldı

Bölgesel ve ulusal çaptaki etkinliklerin yanı sıra uluslararası çalışmalara da aktif katılımı önemseyen üniversitemiz, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Basın Yayın Birliği, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği ve Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği tarafından düzenlenen 7. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı’na katıldı.
 
 
1-9 Ekim 2022 tarihleri arasında 9 gün boyunca devam edecek fuara, üniversitemiz adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe katıldı.
 
Yerli ve Yabancı Katılımcılara,  Üniversitemizin Son Yıllarda İzlemiş Olduğu Uluslararası Odaklı Eğitim Politikası Anlatıldı
Bu yıl, “Sınırsız Bir Dünya" temasıyla düzenlenen ve 29 ülkeden 250'yi aşkın yayınevinin ağırlanacağı fuarda, 100'ü aşkın konferans, panel, okur-yazar buluşmaları, imza günleri, şiir dinletisi, konser, sergiler, tiyatro gösterisi ve sanat atölyesi gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Fuarda kurulan Batman Üniversitesi standını ziyaret eden yerli ve yabancı katılımcılara,  üniversitemizin son yıllarda izlemiş olduğu uluslararası odaklı eğitim politikası, üniversitemizde eğitim almak üzere Arap ülkelerinden gelen öğrencilere yönelik gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar anlatıldı. 
 
Rektör Demir: “Arap Coğrafyasından Üniversitemize Yoğun Bir İlgi Var” 
Fuarla ilgili konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinde hem akademik ve bilimsel çapta hem de öğrencilere yönelik gerçekleştirilen çalışmaların uluslararası camiada da görünürlüğünü artırmak için bu tür organizasyonlara katılımı önemsediklerini belirtti. Arap coğrafyasından üniversitemize yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Rektör Demir, üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısını her yıl artırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Rektör Demir: “Batman Üniversitesi Geniş Bir Perspektif ve Vizyonla Uluslararası Ölçekte Çalışmalar Yürütüyor”
Batman Üniversitesinin geniş bir perspektif ve vizyonla uluslararası ölçekte çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Rektör Demir, yürütülen çalışmaların uzun vadeli programlar dâhilinde, sürdürülebilir modellerle tasarlandığının altını çizdi. Üniversitemiz ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi arasında Mühendislik alanında Uluslararası Ortak Lisans Eğitim ve Öğretim Programı Tesisine ilişkin bir protokol imzalandığını hatırlatan Rektör Demir, benzer uluslararası iş birliklerini hayata geçirebilecek potansiyele sahip olduklarını vurguladı. 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler