VALİ CANALP, EZİDİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

VALİ CANALP, EZİDİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Batman'a atandığı günden bu yana ilçe ve köy gezilerini sürdüren Batman Valisi Ekrem Canalp, köy gezilerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Beşiri yöresindeki Onbaşı (Şahsim) ve Üçkuyular (Fegira) köylerini ziyaret eden Vali Canalp, Ezidi vatandaşların sorunlarını dinledi.
 
İlk kez bir Valinin kendilerini ziyaret ettiğini belirten Ezidiler, Vali Canalp’e Avrupa’dan geri dönüşlerde kendilerine yardımcı olunmasını isterken, Vali Canal ise kendilerine devlet olarak her zaman yardımcı olabileceklerini belirtti. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, beraberinde Beşiri Kaymakamı Mahmut Şener ve kurum amirleri ile birlikte, Beşiri ilçesine bağlı Onbaşı (Şasım) ve Üçkuyular (Feqira) köylerine giden Vali Canalp, ayrıca Ezidilerin önemli isimlerinden olan Şeyh Abdullah Güler’in de cenazesine katıldı.  Cenazede ayrıca  Emin Berşe ve Avrupa'dan giden bir grup Ezidi yurttaşta yer aldı. Vali Canalp, cenaze defin işlemlerinin ardından Üçkuylar Köyüne gitti. Burada başsağlığında bulunan Canalp, ayrıca Ezidi vatandaşların sorunlarını dinledi.
 
 
“BU TOPRAKLARA ÖLÜ OLARAK GELME İSTEMİYORUZ”
 
Muhtar Pir Serdar Vali Canalp ve yanındaki heyete sorunlarını ve isteklerini sunduktan sonra orada bulunan Emin Berşe Avrupa'dan giden Ezidiler adına söz hakkı aldı. Berşe, konuşmasında Ezidilerin artık kendi ana topraklarına sadece ölü olarak gelmek istemediklerini söyledi. Avrupa'da bulunan Ezidi'lerin büyük bir kısmı tekrar kendi anatopraklarına yerleşmek istediklerini belirten Berşe bazı sorunlara değindi. Berşe, “son zamanda bazı Ezidi köylülerinde yeni evler inşaa ediliyor ve eğer huzurlu bir ortam bulunursa temeli dönüşler de olacak. Ama ne yazık ki bazı yöre insanları dönüşleri ellerinden geldiği kadar engellemeye çalışıyorlar. Ezidiler her zaman özgür, huzur, barış ve eşitlik içinde yaşamak istiyor. Çünkü Ezidi'lerin felsefesinde din, dil, ırk, renk, vs. farkı yoktur. Ezidiler herkese eşit olarak yaklaşmaktadır ve haklarını daima mevcut yasalar çerçevesinde aramaya ağırlık vermeye çalışmışlar. Ezidi'lerin gözleri kimsenin malında, mülkünde yoktur ve sadece kendi topraklarında, yöredeki herkesle huzur içinde yaşamak için talep ediyorlar” dedi. Vali Canalp sayın Berşe'yi dinledikten sonra Ezidi'lere ellerinden geldiği kadar yardım edeceklerini belirterek, ziyaret amacının da bu olduğunu söyledi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler