YAZAR YILDIZ, ÖĞRENCİLERE KARİYERİNİ ANLATTI

YAZAR YILDIZ, ÖĞRENCİLERE KARİYERİNİ ANLATTI

Öğrencilerinin kariyer planlamalarına önem veren ve bu doğrultuda alanında uzman birçok ismi öğrencilerimizle buluşturan Batman Üniversitesinde, Medya ve İletişim Topluluğu tarafından ‘Kariyer Sohbetleri: Gelecek Henüz Avuçlarınızda’ isimli konferans düzenlendi.
 
Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen ve Türkiye’nin birçok üniversitesindeki öğrencilerle bir arayan gelen yapımcı, yönetmen ve yazar Hasan Yıldız’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
 
Konferansın açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerin geleceklerine yön verecek güzel ve verimli bir etkinlikte daha birlikte olduklarını belirterek Türkiye’deki tüm üniversiteleri gezerek binlerce öğrenciyle buluşan ve onların geleceğine yön vermeyi ve kariyer hedeflerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlamayı amaçlayan Yapımcı-Yönetmen ve Yazar Hasan Yıldız’ın üniversitemizde olmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
 
REKTÖR DEMİR “HER BİRİNİZ BU ÜLKENİN GELECEĞİ, YARINLARIMIZIN UMUDUSUNUZ”
 
 
Üniversitelerin, bilim üreten ve evrensel bilgiyi yaymayı amaçlayan kurumlar olduğunu söyleyen Rektör Demir konuşmasında “Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi en iyi yerlere taşıyabilmek adına sizlerin akademik gelişimlerinize hassasiyetle yaklaşmanızı bunun yanı sıra milli ve manevi değerlerimizi koruyarak, özümseyerek ülkesine faydalı bireyler olmanızı önemsiyoruz. Umutlarınıza ışık tutmak, birikiminizi artırmak ve hayallerinize inançla yol almanızı sağlamak için sizleri çağdaş normlara ve dünya standartlarına uygun bir şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Her biriniz bu ülkenin geleceği, yarınlarımızın umudusunuz. Hayallerinizi gerçekleştirmek, hedeflerinize giden yolda sizleri bir adım daha hızlandırabilmek ve sizleri donanımlı bireyler olarak yetiştirmek için biz de var gücümüzle çalışıyoruz. Bu güçle hep birlikte bu ülkenin geleceğine önemli imzalar atacağımıza inanıyorum. Üniversite olarak yaptığımız ve yapacağımız her etkinlik, bilgi dağarcığınızın, birikiminizin artmasına;  kültürel, entelektüel bakış açınıza yenilikler katmasına yönelik yapılmaktadır. Bu doğrultuda sizleri alanında uzman ve yetkin birçok bilim insanı, yazar ve sanatçıyla buluşturmaya gayret gösterdik göstermeye de devam edeceğiz. Çünkü siz gençler, ülkemizin sigortası, geleceğimizin teminatısınız. Bilinç düzeyinizi yükseltmek ve ufkunuzu açmak adına güzel etkinliklerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı
 
Rektör Demir’in açılış konuşmasının ardından konferansa başlayan Hasan Yıldız, Batman Üniversitesinde olmanın kendisi için çok büyük mutluluk olduğunu dile getirdi.
 
 
 
YILDIZ “AYAKKABI BOYACILIĞINDAN BAŞLAYAN BİR ÇALIŞMA HAYATIM OLDU”
 
 
Özel sektörde 30 yılı aşkın bir deneyime sahip olduğunu ancak önce ayakkabı boyacılığı yapan, simit satan, yokluğu çok iyi bilen biri olduğunu belirten Yıldız, tüm bu olumsuzluklara rağmen gözlerindeki ışıltısı hiç sönmeyen, hayatla barışık, hayatın her aşamasını seven ve hayata dört elle sarılan, yıllardır çalışan, emek veren, yılmayan, heyecanı hiçbir zaman bitmeyen biri olduğunu vurguladı.
 
Hayattaki birçok şeyin değiştiğini ancak 30 yıl önceki ruhunu, özünü hiç kaybetmediğini söyleyen Yıldız, değerleriyle örtüşen, egodan uzak, kendini bilen ve çizgilerinden ödün vermeyen biri olduğunu belirtti.
 
YILDIZ “MAZERETİNİZ VARSA ÇÖZÜMÜNÜZ DE OLSUN”
 
 
Öğrencilerimize bilgi birikimini ve tecrübelerini aktarmak üzere üniversitemizde olduğunu ifade eden Hasan Yıldız, gençlerin okuduğu okulda rektör, büyüdüğü şehirde belediye başkanı, kaymakam veya iş adamı olabileceğini, paraya ve kariyere sahip olabileceğini ancak geçmişlerini asla unutmamaları gerektiğinin altını çizdi.
 
Başarılı olmak isteyen birinin mazeretlerden uzak durması gerektiğini belirten Yıldız, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Dünya çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu nedenle artık yürümek değil koşmamız gerekiyor. Hiçbir şeyi ertelemeyin, keşkeleri minimize edin. Yapamadığınız bir şeye mazeretle geliyorsanız çözümüyle de gelin. Her şeyi başarabilir, çok emin bir şekilde en iyi yerlere gelebiliriz. İstersek dünyanın en mutlu insanı olabiliriz. Ancak bunları yapabilmek için beklentilerimiz başkalarından değil kendimizden olmalı. Her şey sizinle başlar sizinle biter. Zaman altın anahtar, anahtar da sensin ama kıymetini bilmiyorsun. Başkasının anahtarı sen bir yere kadar götürebilir. 24 saatinizi çok iyi değerlendirir, heybenizi doldurursanız ve uzmanlaşmak istediğiniz alanı seçerseniz gerçekten başarılı olursunuz. Yüzde 2’lik dilim dünyayı yönetiyor, yüzde 98’lik dilim ise sadece dedikodu yapıyor, her şeyi erteliyor, mazeret üretiyor, onların keşkeleri var. Siz de yüzde 2’lik dilimin içine girmek, başarılı ve umutlu olmak istiyorsanız yastığa başınızı koyduğunuzda gününüzü sorgulayın, artılarınızı ve eksilerinizi toplayın. En önemlisi çok kitap okuyun” dedi.
 
Konferans, Hasan Yıldız’ın öğrencilerimize “Gelecek Henüz Avuçlarınızda” adlı kitabını imzalamasının ardından sona erdi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler