YENİ İMAR PROJELERİ ASKIDA

Batmanın beklediği imar alanları askıya çıktı

Batman’ın uzun süredir yaşadığı imar sorunu Güney ve Kuzey Çevre yolları ve çevrelerini kapsayan Revizyon İmar Planları tamamlandı.
 
Buna göre; 1505 hektarlık alanı kapsayan yeni imar alanları askıya çıktı.
 
KUZEY ÇEVRE YOLU VE MANİA YÜKSEKLİK DEĞERLERİ
 
Batman merkez kuzey çevre yolu ve çevresinde yaklaşık 355 hektarlık alanda ilave ve revizyon imar planı tamamlanarak askıya çıkarıldı. Batman Belediyesi bütüncül planlama anlayışıyla hareket ederek, 2040 yılına kadar ve 850 Bin nüfusun ihtiyacı olan imarlı alan çalışmalarında sona yaklaştığı, bu kapsamda; Batman İli, Merkez ilçesinde, kuzey çevre yolu ve çevresinde yaklaşık 355 hektarlık alanda ilave ve revizyon imar plan çalışmalarını tamamlayarak vatandaşların bilgisine sunulduğu belirtildi.  Planlanan alanda kamunun ihtiyacı olan tüm yollar ve sosyal donatı alanları ile 24 idari hizmet, 25 eğitim kurumu, 124 yeşil alan, 6 dini tesis ve 2 adet spor alanı DOP’ tan karşılandığı belirtilen açıklamada “tüm vatandaşlarımızdan eşit miktarda DOP kesintisi yapılmıştır. Askı ilan süresinin bitmesini müteakip planlanan alanların yeni tapuları hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edilecektir. Öncelikli olarak plan kapsamında öngörülen 40 metrelik yolların 2022 yılında açılması hedeflenmektedir. Söz konusu çalışmalar bittiğinde şehri bir yüzük gibi saran 40 metrelik yollar ile şehir içi araç trafiğinde büyük rahatlama yaşanması beklenmektedir.  Planlama yapılırken, mevcut imar planı kararlarında belirlenen emsal ve kat yükseklikleri korunmuş; planlama alanının batı sınırını oluşturan 50 metre genişliğindeki taşıt yolu ile mevcut imar planı bulunan ve imar uygulaması yapılmış alanın kuzeyi ile sınırlanan alandaki kat yükseklikleri, ‘Mania Planında Belirlenen Yükseklikler’ doğrultusunda belirlenmiştir” denildi.
 
GÜNEY ÇEVRE YOLU VE ÇEVRESİNDE YAKLAŞIK 1150 HEKTARLIK ALANDA İLAVE VE REVİZYON İMAR PLANI TAMAMLANDI
 
Batman Belediyesi ayrıca şehrin güney tarafında 2040 yılına kadar ve 850 Bin nüfusun ihtiyacı olan imarlı alan çalışmalarında son aşamaların gözden geçirildiği belirtildi. Bu kapsamda; Batman İli, Merkez ilçesinde, güney çevre yolu ve çevresinde yaklaşık 1150 hektarlık alanda ilave ve revizyon imar plan çalışmalarını tamamlayarak vatandaşların bilgisine sunuldu. Planlanan alanda kamunun ihtiyacı olan tüm yollar ve sosyal donatı alanları ile 44 idari hizmet, 47 eğitim kurumu, 259 yeşil alan, 27 dini tesis, 19 sosyal ve kültürel alan, 6 pazar yeri ve 4 adet spor alanı DOP’tan karşılandı. Tüm vatandaşlardan eşit miktarda DOP kesintisi yapılırken, askı ilan süresinin bitmesini müteakip planlanan alanların yeni tapuları hak sahibi vatandaşlara teslim edilecek. Yapılan açıklamada “planlama yapılırken, mevcut imar planı kararlarında daha önceki imar planında belirlenen yapılaşma koşulları korunmuş, önceki planlı alanlarla entegrasyon sağlanmıştır. Diğer taraftan bu bölgede öngörülen 40 metrelik yollarla, şehrin kuzey-güney istikameti birbirine bağlanacak, yeni 500 yataklı hastaneye şehrin her mahallesinden en kolay ulaşım sağlanacaktır. Şehrimizin önünü açacak ve şehrimize çok büyük değer katacak yeni imar planının tüm Batman halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” denildi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler