AK PARTİ'DE ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI

AK Parti’de adaylık süreci başladı

AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimleri için aday adaylığı başvuru sürecinin resmen başladığını duyurdu.
 
Belediye Başkanlıkları aday adaylığı için 9-17 Kasım tarihleri arasında, Belediye Meclis üyelikleri için 9 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında başvuru yapabileceğini belirten Başkan Gür, “Adaylık ön başvuruları basvuru.akparti.org.tr adresinden e-başvuru olarak yapılması gerekmektedir. Başvuruların kesinleşmesi için aday adaylarının sistemden aldığı formu ıslak imzalı bir şekilde İl veya İlçe Başkanlıklarımıza teslim etmesi gerekmektedir. Aksi halde başvurular işleme koyulmayacaktır. Teşkilat temayül yoklaması 19 Kasım 2023 Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında elektronik ortamda icra edilecektir” dedi.
 
BAŞVURU BAĞIŞ MİKTARI AÇIKLANDI
 
İl Belediye Başkan aday adaylarından 30 bin lira, İlçe Belediye Başkan aday adaylarından 20  bin lira, Belde Belediye Başkan aday adaylarından 10 bin lira ve İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyesi aday adaylarından 5 lira alınacağı açıklandı. Kadın ve 18-30 yaş arası genç aday adaylarından bağış miktarlarının 1/2’si kadar bağış, engelli aday adaylarından ise 1/4’ü kadar bağış talep edileceği kaydedildi. Başkan Gür, bağışların AFAD üzerinden yapılarak Gazze’ye gideceğini söyledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler