Batman'da artan kapkaç olaylarına tepki

Batman'da her geçen gün artan kapkaç olaylarına yenileri eklenirken, kapkaç mağdurları ve vatandaşlar duruma tepki gösterdiler.

Batman'da önceki gün biri 19 Mayıs Mahallesi 902 Sokak, diğeri de Aydınlıkevler Mahallesi 1201 Sokak'ta olmak üzere 2 kapkaç olayı yaşandı.

19 Mayıs Mahallesi 902 Sokak’ta saat 10.55'te yaşanan kapkaç olayı, kamera görüntülerine saniye saniye yansıdı. Sokakta bulunan güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, bir evin önünde bekleyen Songül Gökhan'ın, motosikletli 2 kişi tarafından yapılan kapkaçta çantasının çalınmaya çalışılması sırasında yere düştüğü görüldü. Çantayı çalamayan şüpheliler, olay yerinden uzaklaşarak izlerini kaybettirdiler.

Aynı gün saat 14.00 sıralarında ise eşkâlleri birbirine benzediği belirtilen motosikletli iki kişi tarafından bir kapkaç daha yapıldı.

Aydınlıkevler Mahallesi 1201 Sokak'ta meydana gelen olayda Edibe Ortaç, yolda yürürken motosikletli 2 kişi tarafından kolundaki çantası kapkaç yöntemiyle çalındı. Ortaç, karakola başvurarak şikâyetçi oldu.

Yaşanan bu olaylara tepki gösteren mağdurlar, kapkaççıların daha fazla insanı mağdur etmeden bir an önce yakalanması gerektiğini belirttiler.

Yaşadıklarını anlatan kapkaç mağduru Songül Gökhan, "Saat 11.00'de çarşıya gidiyordum. Yolda 2 tane kapkaççı motosikletin üstündeydi. Arkada oturan elini çantama atarak çantamı almaya çalıştı ama ben çantamı vermedim. Çantamın kemerini koparıp kaçtılar. Bu olaydan dolayı çok üzüldüm. Sokağa çıkmaya korkar olduk. Bundan dolayı rahatça dışarıya çıkamıyoruz. Bu kapkaççıların tutuklanmasını ve bu olayların olmamasını istiyoruz. Daha önce başıma hiç böyle bir şey gelmediği için korkmuyordum, başıma gelince de çok korktum. Artık tek başıma dışarı çıkmaya korkuyorum. Bunların yakalanmasını ve bir daha bu olayların olmamasını istiyorum." dedi.

Kapkaç mağdurlarından Edibe Ortaç da gündüz vakti çantasının kapkaççılar tarafından çalınmasıyla neye uğradığını şaşırdığını söyledi.

İlk defa böyle bir olayla karşılaştığını ve çok korktuğunu dile getiren Ortaç, şunları söyledi: "Arkadaşımla yolda yürüyordum. Aniden motosikletli 2 şahıs geldi. Başta hızlı bir şekilde geçtiler, sonra geri geldiler. Hızlı bir şekilde yanımıza yaklaşarak elimdeki çantayı kapıp kaçtılar. Kapkaç sırasında neredeyse yanımızdaki çocuğa da bir şey oluyordu. Kaçtıklarında onları tespit edemedik. Sadece bir tanesinin saçının kestane renginde ve ince bir yüze sahip olduğunu gördüm. Çantamın içinde değerli eşyalarım, kimliğim vardı. Benim gibi mağdur olanlar var. Başkalarının da başına bu durum gelmesin istiyorum. Tutanak tuttuk, inşallah yakalanırlar ki başkaları mağdur olmasın. Biz mağduriyet yaşadık, Rabbim kimseye göstermesin."

"Bu olaylar son zamanlarda arttı"

Güpegündüz yaşanan kapkaç olayına tepki gösteren Ortaç'ın eşi Şehmus Ortaç, "Eşimin çantasını kapkaç yaptıklarında ben işteydim. Eşim telefon açıp, durumu izah etti. Ben de hemen olay yerine geldim. Arkalarında motosikletle kovaladım ama onları yakalayamadım. O arada polisleri aradık, gelip ilgilendiler. Olayın olduğu yerde birkaç saat önce başka bir bayana yönelik kapkaç daha olmuştu. Bu olaylar son zamanlarda baya bir arttı. Artık eşlerimiz, kızlarımız gündüz saatinde bile yolda yürümeye korkar hale geldiler. Yetkililerin buna bir el atmaları ve tekrar yaşanmaması için soruna kalıcı çözüm bulmaları lazım." ifadelerini kullandı.

"Sık sık kapkaç olayları gerçekleşiyor"

Kapkaç olaylarına tepki gösteren vatandaşlardan Bilal İlik ise bulunduğu Aydınlıkevler Mahallesi'nde bir ay içerisinde defalarca kapkaça şahit olduğunu söyledi.

İlik, "Son birkaç aydır bildiğimiz kadarıyla yaklaşık 6-8 kapkaç olayı bu mahallede yaşandı. Hatta bir tanesine de müdahil olmak zorunda kaldım. Her ne kadar kapkaççıyı yakalayamasak da mağdur bayanın çantasını almak suretiyle mağduriyetini giderdik ama onun dışında da sık sık bu bölgede kapkaç olayları gerçekleşiyor. Bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyoruz. Buna müdahale etmelerini istiyoruz. Aksi halde bayanlar buralarda rahat bir şekilde dolaşamaz hale gelecekler." şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler