BELEDİYE KENDİ PARKE TAŞINI KENDİSİ ÜRETECEK

BELEDİYE KENDİ PARKE TAŞINI KENDİSİ ÜRETECEK

Batman Belediyesi, sokakların parke taşı ile döşenmesinde ihtiyaç duyduğu parke taşlarını kendi imkanları ile üreterek zamandan ve maliyetten tasarruf edeceği tesisin kurulumu için yetkili firma ile ön protokol imzaladı.
 
Tam otomatik parke taşı üretim tesisisin kurulum ön protokolü toplantısına Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı M. Zeki Hedekoğlu, Belediye Birim Müdürleri ile firma yetkilileri katıldı.
 
GÜNLÜK BİN METREKARE'LİK ÜRETİM
 
Günlük tek vardiya ile bin metrekare kilitli parke taşı, bordür, çim taşı, yağmur oluğu ve engelli taşı gibi farklı kalıplarda taş üretme kapasitesine sahip olan parke taşı üretim tesisinde ilk aşamada 8 farklı kalıpta taş üretimi yapılacak.
 
Parke taşı üretim tesisinin kurulumu için yetkili firma YGT Kalıp ve Makine sahibi Emre Burak Ünlü ile ön protokol imzalayan Belediye Eş Başkanları, tesisin Batman’a hayırlı olmasını temenni etti.
 
Bu yıl bir çok mahallenin kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebekeleriyle birlikte kaldırımlarını ve yollarını da yenilemeyi düşündüklerini dile getiren Belediye Eş Başkanları:
 
“Bu makineyi almakla yapmayı hedeflediğimiz parklarımız ile kaldırım ve sokaklarımız için ihtiyaç duyduğumuz kilitli parke taşı, bordür, çim taşı, yağmur oluğu ve engelli taşlarını kendi imkanlarımızla üretmiş olacağız. Bize zaman ve maliyetten tasarruf sağlayacak bu parke taşı üretim tesisi daha kaliteli taş üretmemize imkan sağlayacaktır.
Tesis, Nisan ayından itibaren üretime başlayacak. Böyle bir tesisi Batman’a kazandıracağımız için çok mutluyuz. Batman’a hayırlı olsun” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler