“Biz köprü olacağız siz geçeceksiniz”

Batman Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle kahvaltı programı düzenledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Batman Belediyesi tarafından bir program düzenlendi. Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un da katıldığı programa, çok sayıda engelli vatandaş da katıldı.

Programda bir konuşma yapan Aksoy; vakit kaybetmeden, hızlı bir şekilde toplumun bütün kesimlerine, konunun bütün davalarıyla bu sorunları masaya yatırılması, gerekli tespit ve sıkıntıların ortaya konması ve herkesin üzerine düşeni de en etkili şekilde yapması gerektiğini vurguladı.

Aksoy, "Engellilerin toplumun farklı bir grubu olduğu gerçeği az gelişmiş toplumların sosyal gerçeğidir. Bugün gelişmiş ülkelerde engelli kavramı belki de yoktur. Çünkü hiç kimse engelliyi pozisyonuyla, işiyle farklı görmüyor. Biz sol elimizi sağ elimizden, sol gözümüzü sağ gözümüzden farklı görüyor muyuz? Ama kabul etsek de etmesek de Türkiye’de bu farklılık var.  Gerek toplumsal zemin üzerinde ve gerekse de sorunlar zemininde ne yazık ki olması gereken düzeyin çok uzağındayız." ifadelerini kullandı.

Kültür merkezindeki salonlardan engellilerin de yararlanabileceğini vurgulayan Aksoy,  "Artık engelli kardeşlerimizi yaşamın her alanına alalım. Şehirdeki engellilerin sinyalizasyon uyarılması ile ilgili 400 bin TL’lik bir bütçemiz var. Çalışmalarımız devam ediyor ve bu örnekleri çoğaltacağız. Eminim ki bizlerin düşünemediği sizlerin çok talepleri vardır. Bir tekstil atölyesi çalışmamız var. Bunları planlayıp çoğaltacağız. Bunları elimizdeki imkânlar doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Bunu da hep birlikte yapacağız. Oturacağız, düşüneceğiz, planlayacağız. Başka ülkelerde başka insanlar nasıl yapıyorsa biz de öyle yapacağız. Biz köprü olacağız siz geçeceksiniz” dedi.

Programın sonunda engellilere kırmızı karanfil dağıtıldı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler