Çelik, Petrolsporla ilgili açıklamalarda bulundu.

Petrolspor basın sözcüsü Emin Çelik konuk olduğu Radyo Yüksel'de sunucu Veysel Çiftçi'nin sorularını cevaplayarak Petrolsporla ilgili genel değerlendirmede bulundu.

 

Çelik : ‘’Bir futbolcu ve iki çalışanımızda Covid-19 tespit edildi. Toplam 3 kişide pozitif vaka çıktı. Onların sağlık durumu iyi. Şu an negatife dönüşüp işinin başına dönen arkadaşlarımız da var. Bu hastalıktan dolayı ister istemez moral bozuluyor. Ama inşallah sağlık ve sıhhatli bir şekilde takıma katılırlar. Şu an da idmanlarımız devam ediyor. Ayın 18'inde liglere başlama kararı alındı. Aslında çok yanlış bir karar. Hem bu sıcakta hem de salgının olduğu bu dönemde açılması yanlış oldu’’ dedi.

ALINAN KARAR ÇOK YANLIŞ

Sonuçta Türkiye futbol federasyonunun aldığı bir karar. böyle bir karar alınmış ve bu karara saygı göstermek zorundayız. Federasyon önce süper ligi başlatıyor ardından 2 ve 3. ligi başlatıyor. Madem öyle hepsini aynı anda başlatsaydınız. Yani futbolcu yarım saat top oynadığında ter içinde kalıyor ve sen kalkıp temmuzun 18’i gibi sıcak bir dönemde başlama kararı alıyorsun. Yani bu dönemde futbol oynamak akıl tutulmasıdır. Bence bilinçsizce alınan bir karardır. Kimse çıkıp ta bu kadar insanın hayatını hiçe sayıp ta kendi başına bir karar alıyor da maalesef diyecek bir şey yok. Bizde istemeyerek de olsa da katılmak zorunda kalıyoruz. Toplantılarda sağlığın önemine dem vurulurken, böyle bir kararın alınması tezatlık içeriyor. En azından Batman stadyumunda ışıklandırma olduğu için akşam serinliğinde maç oynarken kendimizi şanslı addediyoruz. Ama üzülerek söylüyorum ki bir çok takımın stadı bile yok. Ya onlar ne yapsın.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Biz sıkıntılı bir dönemde Vali beye başvurup takımı devraldık. Tabi sosyal medyada ve günü birlik sohbetlerde bu takım niye bu hale geldi diye söyleniliyor. Biz de bunu anlatmaya çalıştık. Hala anlamayan arkadaşlar var, biz diyoruz ki arkadaşlar biz bu takımı devraldığımızda bitmiş bir takımı devralmıştık. Maddi ve manevi olarak bitmiş bir takım devraldık. Bunun da en güzel örneği Vali Şahin'in şehrin ileri gelen iş adamları ve STK temsilcilerini Valilik binasına davet edip takımın içinde bulunduğu zorlu süreci anlatmasıdır.  Vali bey bu toplantıda takımın 60 yıllık bir tarihe dayandığını hatırlatarak takımın tüm Batman'ın takımı olduğunu ve birinin bu takıma sahip çıkması gerektiğini söyledi. Ama kimse elini taşın altına koymadı. Vali beyin takıma sahip çıkın uyarısı üzerine biz takımı devralarak elimizi taşın altına koyduk.

Şu anda bir salgın süreci var ve ekonomik sıkıntılar da var. Bunlara rağmen amacımız takımımızı bu sene ligde tutabilmektir. Ligde tutabilmek için de taraftar da müthiş bir destek verdi. İster istemez bazı kırılmalar olsa da müthiş bir destek verdi. Takımızı ligde tutabilmek için elimizden geleni yapacağız. Biz bu takımımızın başına tecrübeli bir hoca getirdik. Futbolcularımı toparlayıp yola devam ettik. Gerçi biz takımı devraldığımızda daha iyi bir yerde olacağımızı beklemiştik ama olmadı. Bazı şanssızlıklar oldu.

KENDİ FUTBOLCULARIMIZI YETİŞTİRECEĞİZ

Batman Petrolspor zamanında kendi alt yasında bir çok futbolcu yetiştirip bu yetiştirdiği futbolcuları Türkiye'nin bir çok ligine göndermiş bir takımdır. Maalesef takım özelleştikten sonra altyapıda futbolcu gönderemedi. Vali beyin geçen günlerde 1955 Batman Belediyesporu tekrar devraldı. Belediye ile Petrolsporu birleştirecek bir çalışmamız olacak. Oradan mümkün mertebe yerli futbolcu yetiştirip takıma kazandıracağız. Dışarıdan olabildiğince oyuncu almayacağız. Gelecek sene içinde hedefimiz budur. Şu an güzel bir oluşum var, bu saatten sonra bizim tek amacımız da yerli  futbolcu ortaya çıkarmaktır. Zaten Vali beyinde bu konuda hassasiyeti var, Ne yapıp edip bu takıma yerli futbolcu yetiştirelim diye bize çağrıda bulunuyor. Altyapı için de bir sorunumuz yok. Amacımız bu ligleri bitirip önümüzdeki seneye  bakmaktır. Sadece petrol spor ve belediyespor ile alakalı değil, bizim hocamız da arada bir diğer takımların futbolcularını izleyip en azından 3 ligde oynayacak kapasite olmasa bile bir süre belediyesporda oynatıp onu Petrolspor’a almaktır.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON ŞAMPİYONLUĞA OYNAYACAZ

Petrolspor 60 yıllık köklü bir kulüp, ne olursa olsun bu sezon ligde kalacağımızdan eminiz biz. Taraftarlarımız yağmur çamur demeden 90 dakika boyunca takımımızı destekliyor, biz bu taraftarlar için kulübün küme düşmemesi için elimizden geleni yapacağız. Seneye de daha güçlü bir takım ve kadroyla kesinlikle şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturacağız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler