İŞTEN ÇIKARILANLARDAN İSTANBUL'DA BASIN AÇIKLAMASI

İŞTEN ÇIKARILANLARDAN İSTANBUL'DA BASIN AÇIKLAMASI

Batman Tempo Çağrı Merkezi’nden Pandemi döneminde işten çıkarılan 640 işçinin 30'u İstanbul Şişli'de basın açıklaması yaptı., 
 
 
 
İstanbul Şiş'de buluna, Tempo Çağrı ana merkezi önünde i, Batman'da işten çıkarılan 30 kişi basın açıklaması gerçekleştirdi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi.  “Dertlerimiz sıkıntılarımız var ki, bugün Pandemi döneminde hakkımızı arıyoruz. Aslında kendi mekânımızın önünde yapmak isterdik açıklamayı ama Batman olunca ne basın açıklaması yapabiliyorsunuz,  ne de imza toplayabiliyorsunuz. Batman'a, çağrı merkezinde çalışan 640 kişiye kim en kötüsünden muamele yapacaksa onu gönderiyorlar.
Kölelik filmlerindeki bir çavuşlar eksikti. Bizler de dayanamadık, en sonunda sesimizi duyurmak istedik, yöneticilerin o rahat rahat övünerek anlattıkları vakaları kamuoyu ile paylaştık.
Bunun sonucu ne oldu? 11 kişi tazminatsız işlerimizden atıldık. Aslında listelerin dolaştığı 64 kişi olduğu söyleniyordu ama yarattığımız kamuoyu ve destekleri şimdilik bunu durdurdu. Ama derdimiz sadece bunları durdurmak değil, derdimiz sadece 11 arkadaşımızın işe geri alınması değil, derdimiz insan gibi yaşamayı sağlamak, asgari iş hukukundan kaynaklı haklarımızı elde edebilmek ve insanca muamele görmek” dedi.
 
İstanbul'da Tempo ana merkezi önünde yapılan basın açıklamasına, HDP Batman Eski Milletvekili Mehmet Ai Aslan'da destek verek şu ifadeyi kullandı "Batman, Betmeni Yenecek"
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler